Επιστροφή / Ανταλλαγή είδους - Galaxy One Touch Retail

Ένα νέο action με τίτλο Επιστροφή/ Ανταλλαγή είδουςενσωματώθηκε στην κατηγορία “Συναλλαγή” των “Παραμέτρων πλήκτρων” (στο περιβάλλον σχεδίασης - Layouts), ώστε ο πελάτης της συναλλαγής να μπορεί να ζητήσει την αντικατάσταση των αγορασθέντων ειδών με κάποια άλλα είδη ή την επιστροφή των ειδών.

Επιλέγοντάς το,

και πατώντας “Setup”

Antallagi.JPG

εμφανίζεται η οθόνη “Τύπος παραστατικού”. Ενεργοποιώντας τις τρεις τελείες, δεξιά του πεδίου,

TyposParastatikou.JPG

ανοίγει η οθόνη “Αναζήτηση παραστατικών” για να δηλώσετε τον τύπο παραστατικού, (έστω για παράδειγμα απόδειξη λιανικής) που θα δημιουργήσει το παραστατικό ανταλλαγής (κατά την τιμολόγηση) .

TyposParastatikou1.JPG

Περιγραφή διαδικασίας ανταλλαγής

Ενσωματώστε σε ένα πλήκτρο το action με την παράμετρο του τύπου παραστατικού και προχωρήστε στην εκτέλεση του action .

Ανοίγει η οθόνη “Αναζήτηση συναλλαγής” :

  • συμπληρώστε τα κριτήρια του φίλτρου (ημερομηνιακά/ παραστατικά)
  • πατήστε το πλήκτρο της “αναζήτησης”

Η εφαρμογή εμφανίζει όλες τις συναλλαγές που υπάρχουν στον Connector . Σε περίπτωση που δεν εντοπίσει καμία, ανατρέχει στα POS.

Κάποιες γραμμές (συναλλαγές) στην οθόνη “αναζήτησης συναλλαγής” διαφοροποιούνται χρωματικά (εμφανίζονται με αχνό κόκκινο χρώμα) . Αυτό σημαίνει ότι όλα τα είδη της επιλεγμένης συναλλαγής έχουν ήδη ανταλλαχθεί. Άρα, δεν μπορείτε να ανταλλάξετε τα αγορασμένα είδη της συναλλαγής .

AnazitisiSynallagis.JPG

Υπάρχει όμως και η περίπτωση της μερικής ανταλλαγής αγορασμένων εμπορευμάτων. Έστω για παράδειγμα ότι δύο εκ των πέντε ειδών της συναλλαγής έχουν ανταλλαχθεί και έχει εκδοθεί και σχετικό παραστατικά (π.χ. δελτίο επιστροφής). Στην περίπτωση αυτή η συναλλαγή στην οθόνη της “αναζήτησης” δεν διαφοροποιείται χρωματικά, οπότε αν την επιλέξετε και ενεργοποιήσετε το πλήκτρο “Επιλογή” θα εμφανιστεί η οθόνη της Ανταλλαγής είδους” με τα μένοντα προς ανταλλαγή είδη.

Πατήστε “όλα” ή “επιλεγμένα”

EpistrofiAntallagiEidous.JPG

Το Σύστημα εμφανίζει αυτόματα την “απόδειξη λιανικής” η οποία αντιστοιχεί σε ανταλλαγή (δηλωμένο στην παραμετροποίηση του action “Επιστροφή/ Ανταλλαγή είδους”). Στις γραμμές της συναλλαγής κινείται το είδος με πρόσημο πλην (ποσότητα, αξία) για να φανεί ότι πρόκειται για ανταλλαγή .

Για την ανταλλαγή καταχωρίζετε ένα κανονικό είδος σε ανταλλαγή του είδους που επιστράφηκε και κλείνετε τη συναλλαγή επιλέγοντας τον ενδεδειγμένο τρόπο πληρωμής.

Περιγραφή διαδικασίας επιστροφής

Εντελώς ανάλογα πράγματα ισχύουν και για την επιστροφή, με τη διαφορά ότι στην παραμετροποίηση του action, στον τύπο παραστατικού αντί της απόδειξης λιανικής συμπληρώνεται το “Δελτίο Επιστροφής” (στην παραμετροποίηση του action).

DeltioEpistrofis.JPG

Εκτελείτε το action “Επιστροφή/ Ανταλλαγή είδους (έκδοση δελτίου επιστροφής)”. Θα μεταφερθείτε στην οθόνη της Αναζήτησης συναλλαγής όπου θα εμφανιστούν βάσει κριτηρίων επιλογής οι συναλλαγές που τα πληρούν .

Επιλέγοντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την επιθυμητή συναλλαγή και δίνοντας κατά τα γνωστά “επιλογή” οδηγήστε στην οθόνη της επιστροφής/ανταλλαγής είδους με τα είδη προς επιστροφή.

Το Σύστημα (δίνοντας όλα ή επιλεγμένο) εμφανίζει το “Δελτίο επιστροφής” (δηλωμένο στην παραμετροποίηση του action), στις γραμμές του οποίου κινείται κανονικό είδος και όχι με πρόσημο πλην (όπως στην περίπτωση της ανταλλαγής) .

Στην περίπτωση αυτή :

Επιλέξτε επιτόπου τον τρόπο πληρωμής του πελάτη για να κλείσετε τη συναλλαγή. Στην επιστροφή είδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως πληρωμή και το “Δικαίωμα αγοράς” .

Epistrofi.JPG