Μαθητολόγιο - Έκδοση 4.0.0 Βελτιώσεις

Γενικά θέματα

  • Συμβατότητα με .NET Framework 4.0

Στην παρούσα έκδοση η εφαρμογή γίνεται συμβατή με .NET Framework 4.0 - Λόγω αυτού, δεν μπορεί πλέον να εκτελεστεί στα λειτουργικά Windows 2000 και Windows 2000 Server .

  • M.I.S. Reporting

Υποστηρίζεται νέο σύγχρονο εργαλείο δημιουργίας και εκτέλεσης αναφορών OLAP και γραφημάτων, οι “Αναφορές κύβων”, μια ιδιαίτερα σημαντική δυνατότητα της εφαρμογής, μέσω της οποίας μπορείτε να λάβετε πληροφόρηση τεράστιου όγκου δεδομένων σε ποικίλες μορφές απεικονίσεων (π.χ. διαγράμματα, pivots) δίνοντας απάντηση σε ερωτήματα που θέτει η επιχείρηση σε αποδεκτούς φυσικά χρόνους .

Λεπτομερής αναφορά γίνεται στην ενότητα "OmegaPivots".

 

Περιοδικές Εργασίες

  • Μαζική έκδοση τιμολογίου με βάση την ημερομηνία της παραδοθείσας υπηρεσίας

Με τη διαδικασία της μαζικής τιμολόγησης δημιουργούνται παραστατικά για τους επιλεγμένους μαθητές και υπηρεσίες, ενώ το ποσό που εκχωρείται σε κάθε υπηρεσία είναι ανάλογο του συνολικού ποσού της υπηρεσίας σε σχέση πάντα με τη χρονική στιγμή που εκτελείται η τιμολόγηση καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης της “Υπηρεσίας Μαθητή” . 

Προϋπόθεση ενεργοποίησης της δυνατότητας (εκτέλεση μαζικής τιμολόγησης βάσει των ημερών της παραδοθείσας υπηρεσίας από την τελευταία τιμολόγηση) αποτελεί να επιλεγεί το νέο πεδίο “Ανά ημέρες παροχής”, ενσωματωμένο στην οθόνη της “Μαζικής έκδοσης τιμολογίων” .

cid:image003.png@01D105BE.0A5AC120

Για να μπορέσετε να κατανοήσετε καλύτερα την παραπάνω δυνατότητα σας παραθέτουμε το παρακάτω παράδειγμα :

Έστω ότι σε ένα μαθητή έχετε εκχωρήσει μια υπηρεσία συνολικής αξίας 1.000€ και έχετε δηλώσει ως ημερομηνία έναρξης την 01/09 του τρέχοντος έτους ενώ ως ημερομηνία λήξης της υπηρεσίας την 31/8/2016. Αυτό λογικά σημαίνει ότι η υπηρεσία έχει χρονική διάρκεια δώδεκα μήνες (01/09/2015 ως 31/8/2016) ή 366 ημέρες .

Έστω τώρα ότι θέλετε να προχωρήσετε σε τιμολόγηση την 13/10/2015. Η χρονική απόσταση που απέχει η ημέρα τιμολόγησης (13/10/2015) από την ημερομηνία έναρξης της υπηρεσίας (01/09/2015) είναι 43 ημέρες .

Εκτελείται η τιμολόγηση, θα παρατηρήσετε ότι το πεδίο “Σύνολο” στην περιοχή των γραμμών του παραστατικού, ενημερώνεται με το ποσό των 117,49 €, όπως προκύπτει από τα δεδομένα που καταχωρίσατε . Η εφαρμογή πολλαπλασιάζει τη συνολική αξία της υπηρεσίας, ήτοι 1000€, επί τη διαφορά μεταξύ της ημέρας έναρξης και της ημέρας τιμολόγησης υπηρεσίας, 43 ημέρες (1/9 – 13/10) και το διαιρεί με τον αριθμό 366 που αντιστοιχεί στο πλήθος ημερών που διαρκεί η υπηρεσία .

cid:image004.png@01D105BF.F651BF60

Με το πέρας της τιμολογημένης υπηρεσίας, το νέο πεδίο “Ημ/νία τελευταίας Τιμολόγησης” στην οθόνη “Υπηρεσία Μαθητή” ενημερώνεται με την ημερομηνία της τελευταίας τιμολόγησης (13/10/2015).

cid:image005.png@01D105BF.F651BF60

Σημείωση : Σε επόμενη τιμολόγηση ως ημερομηνία έναρξης θα θεωρηθεί η επόμενη ημερομηνία της προηγούμενης ημερομηνίας τιμολόγησης, η 14/10/2015 στο παράδειγμά μας .

Κατά τα άλλα, η νέα μέθοδος τιμολόγησης ακολουθεί τη λογική χρεώσεων & εκπτώσεων της τιμολόγησης βάσει Ποσοστού του Υπολειπόμενου Ποσού.

 

  • Υποστήριξη γέφυρας με Eurofasma /Next (Λογιστική)

Στη νέα έκδοση της εφαρμογής υποστηρίζεται η εξαγωγή άρθρων προς Eurofasma/ Next (Λογιστική).

Για τη σωστή ενημέρωση της εφαρμογής θα πρέπει να παραμετροποιηθεί κατάλληλα κάθε σχετική οντότητα στο “Μαθητολόγιο”. Ειδικότερα, στα γενικά στοιχεία της εταιρίας Παραμετροποίηση Οργάνωση Λειτουργίας Εταιρίες Ομίλου), το πεδίο “Τρόπος Ενημέρωσης Λογιστικής” πρέπει να ενημερωθεί με : “Eurofasma Next” .

Μια άλλη ρύθμιση την οποία χρειάζεται να κάνετε για τη γεφύρωση με Eurofasma/Next (Λογιστική) αφορά στις “σειρές παραστατικών . Για να καλυφθεί η αναγκαιότητα παραμετροποίησης μιας σειράς θα χρειαστεί να μεταβείτε στην οθόνη των σειρών παραστατικών (Παραμετροποίηση Οικονομική Διαχείριση) και στο πεδίο “Τύπος εγγραφής /άρθρου” της επιλεγμένης σειράς π.χ. ΑΠΥ-Ε του Μαθητολογίου να επιλέξετε τη σειρά π.χ. “ΣΥ” της εφαρμογής Eurofasma/Next (Λογιστική) που θέλετε να ενημερωθεί .

 

Ενεργός Μαθητής

  • Φίλτρο σχολικής χρονιάς στη σελίδα Δραστηριότητες του Ενεργού Μαθητή

Στη σελίδα “Δραστηριότητες” της καρτέλας του Ενεργού Μαθητή προστέθηκε το φίλτρο “Επιλογή εγγραφών” για ευελιξία στην αναζήτηση .

 

Τιμολόγηση Υπηρεσιών

  • Τιμολόγηση σε Υπηρεσίες Μαθητών που έχουν ΦΠΑ & Υπολογισμός ΦΠΑ στην Υπηρεσία Μαθητή

Αποκαταστάθηκαν θέματα υπολογισμού ΦΠΑ τόσο στην “Υπηρεσία μαθητή” όσο και κατά την τιμολόγηση Υπηρεσίας, γεγονός που εξασφαλίζει την πλήρη προσαρμογή της εφαρμογής σε ό,τι η νέα νομοθεσία προβλέπει .

 

Επισυναπτόμενα Αρχεία: