Ε4 - Πίνακας Προσωπικού - Μαζική Ενημέρωση

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με έγγραφο του με θέμα «Αναβάθμιση Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ» και αριθμό πρωτοκόλλου 41815/Δ.10.199 που δημοσίευσε στις 28/09/2016 δίνει τη δυνατότητα για μαζική ενημέρωση του συστήματος «Εργάνη» με πίνακες προσωπικού (Ε4) για όλα τα υποκαταστήματα μίας εταιρίας με ένα ενιαίο αρχείο τύπου xml. Στο αρχείο καταχωρίζεται το σύνολο των στοιχείων του εντύπου. Το σχήμα και οι προδιαγραφές του αρχείου περιγράφονται στο σχετικό xsd αρχείο.

Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα επόμενα σημεία :

  • Τίθεται σε εφαρμογή, από 01/10/2016, ο ηλεκτρονικός συγχρονισμός αρχικά για τα έντυπα Ε4 Πίνακες Προσωπικού Ετησίους και Ετησίους Συμπληρωματικούς και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής του Ε4 Ετησίου, για το σύνολο των εντύπων του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.Σε περίπτωση καταχώρισης λάθους στοιχείων το ΠΣ Εργάνη θα εμφανίζει σχετικό μήνυμα λάθους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα επιτρέπεται η οριστική υποβολή εντύπων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, αν τα καταχωρισμένα στοιχεία φυσικών προσώπων δεν ταυτίζονται με αυτά της ΓΓΔΕ. Λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στο παράρτημα Ι του εγγράφου.

  • Στα έντυπα Πίνακας προσωπικού(Ε4) και Αναγγελίας Πρόσληψης (Ε3) διενεργείται έλεγχος συνάφειας πεδίων «Μικτές αποδοχές», «Εβδομαδιαίες ώρες» και «Ωρομίσθιο» σύμφωνα με τα παρακάτω :
    • Εργατοτεχνίτης: «Μικτές αποδοχές» = «Εβδομαδιαίες ώρες» x 4,33 x «Ωρομίσθιο»
    • Υπάλληλος: «Μικτές αποδοχές» = «Εβδομαδιαίες ώρες» x 4,166 x «Ωρομίσθιο»

Για να δημιουργήσετε και να υποβάλετε μαζικά πίνακες προσωπικού (Ε4) σε ένα αρχείο xml, ακολουθήστε τα βήματα που σας παραθέτουμε