Αναβάθμιση του ΟΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης

"Αναβάθμιση του Πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ κατ' εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων του ν.4488/2017"

Στο πλαίσιο εφαρμογής του αρθ. 38 του Ν.4488/2017 (ΦΕΚ 137/Α/13.09.2017) η Υ.Α. με Αρ.Πρωτ.: 43433/Δ.10.126. ενημερώνει ότι από 28/09/2017 το ΟΠΣ «Εργάνη» θα δέχεται την νέα μορφή του ηλεκτρονικού εντύπου Ε5 – Αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης. Οι αλλαγές που επιβάλλονται είναι οι επόμενες :

- Προστίθενται δύο πεδία στη δήλωση :

  • Επιδίδεται με εξώδικη δήλωση : Ναι/Όχι
  • Ημερομηνία επίδοσης

- Καθίσταται πλέον υποχρεωτική η επισύναψη του εντύπου της δήλωσης σε μορφή pdf με τις υπογραφές του εργαζόμενου και του εργοδότη. Εάν ο εργαζόμενος δεν υπογράψει την αναγγελία, τότε ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να την επιδώσει μέσω δικαστικού επιμελητή. Σε αυτή την περίπτωση στην δήλωση επισυνάπτεται η εξώδικη δήλωση.

- Οι εφαρμογές Manpower, Personnel NG και eManpower/Accountant μισθοδοσία μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα των υπηρεσιών μισθοδοσίας του myGalaxy προκειμένου, αφού ανεβάσουν τα δεδομένα των μισθοδοσιών τους, να συμπληρώσουν στους εργαζόμενους τα νέα πεδία, να επισυνάψουν το απαιτούμενο έντυπο και στην συνέχεια να κάνουν την αποστολή του εντύπου στο ΟΠΣ «Εργάνη».

- Στο Galaxy Payroll, αλλά και στο eManpower,  δίνεται η δυνατότητα να συμπληρώσουν τα νέα πεδία στους εργαζόμενους, καθώς και να συνδεθεί το σχετικό έγγραφο με τον εργαζόμενο. Στην συνέχεια μπορεί να γίνει η παραγωγή του xmlαρχείου της δήλωσης Ε5 – Αναγγελία  οικειοθελούς αποχώρησης και μαζική αποστολή στο ΟΠΣ «Εργάνη» με συνημμένο το σχετικό έγγραφο και τις πληροφορίες των νέων πεδίων.