Εξαργύρωση Voucher προνομίου για συγκεκριμένα είδη|Galaxy Retail

Εξαργύρωση Voucher προνομίου για συγκεκριμένα είδη

Τι είναι

Η οθόνη εμφάνισης προνομίων πελάτη, ενσωματώνει πλέον, κάτω από κάθε προνόμιο, είδη (με τον κωδικό και την περιγραφή τους), όπως ορίστηκαν στο “Προνόμιο πιστότητας” του Galaxy CRM, ώστε το προνόμιο - ποσοστιαία/αξιακή έκπτωση - να αποδίδεται στον πελάτη της συναλλαγής, αλλά με την προϋπόθεση ότι στις γραμμές της κινούνται τα είδη που είναι συνδεδεμένα με το προνόμιο.

Για παράδειγμα οι πελάτες – μέλη πρατηρίου καυσίμων, θα κερδίζουν, για κάθε 80€ συναλλαγής, εκπτωτικό κουπόνι 10%, το οποίο θα μπορούν να εξαργυρώσουν στην επόμενη συναλλαγή τους, αγοράζοντας όμως συγκεκριμένο είδος (π.χ. σούπερ αμόλυβδη βενζίνη), που έχει συνδεθεί με το προνόμιο πιστότητας.

Προτεινόμενη σειρά βημάτων

Galaxy CRM

Μεταβείτε στο μενού “Πιστότητα” του “Galaxy CRM”

  • Συντάξτε τον κανόνα πιστότητας, αντιστοιχίζοντας όρους και αποδόσεις. Όταν μια εμπορική συναλλαγή επαληθεύεται θα εφαρμόζεται ο κανόνας απόδοσης (π.χ. για κάθε 1 € θα αποδίδεται 1 πόντος)
  • Καταχωρίστε προνόμιο πιστότητας που δημιουργεί voucher
  • Στη σελίδα “Εκπτωτικά είδη” (Discount items) επιλέξτε τα είδη του προνομίου στα οποία θα εφαρμόζεται η έκπτωση ποσοστού ή αξίας (σύμφωνα με τον επιλεγμένο τύπο προνομίου). Η έκπτωση αυτή θα αποδίδεται μόνο εφόσον πουληθούν τα είδη του προνομίου. Η ΜΗ τήρηση αυτής της προϋπόθεσης θα απαγορεύσει την παροχή της έκπτωσης στον πελάτη της συναλλαγής.
  • Τσεκάρετε το πεδίο “Apply before discount” αν θέλετε η έκπτωση προνομίου να εφαρμόζεται πριν από τις υπόλοιπες εκπτώσεις (που ενδεχομένως έχουν εκχωρηθεί στον πελάτη-είδος) της συναλλαγής .

  • Δημιουργήστε τον “Κανόνα εξαργύρωσης”. Εκχωρήστε το προνόμιο στον κανόνα εξαργύρωσης ώστε ο πελάτης της συναλλαγής να ανταμείβεται με πόντους οι οποίοι μεταφράζονται σε προνόμια (voucher)

Galaxy Retail

Προχωρήστε σε καταχώριση παραστατικού (το Galaxy έχει ενημερώσει το αρχείο πελατών/ειδών του Retail με τους συγκεκριμένους πελάτες και είδη)

  • Επιλέξτε τον πελάτη του παραστατικού (επιλέγεται συγκεκριμένος πελάτης, κάτοχος κάρτας μέλους με ενσωματωμένα προνόμια)
  • Ανοίγει η οθόνη εμφάνισης προνομίων πελάτη για να επιλέξετε το προνόμιο (στη λίστα περιλαμβάνονται όλα τα είδη του προνομίου)

  • Καταχωρίστε τα είδη που επιθυμείτε στη συναλλαγή και πατήστε “Πληρωμή συναλλαγής”.
  • Η εφαρμογή θα εφαρμόσει το προνόμιο – έκπτωση 20% στο συνδεδεμένο με το προνόμιο είδος.

 

Δύο είδη προνομίου στη συναλλαγή


Καθώς ένα προνόμιο μπορεί να αφορά σε πολλά και διαφορετικά είδη της συναλλαγής, αν έχετε δυο είδη στο παραστατικό πώλησης, συνδεδεμένα με το επιλεγμένο προνόμιο σε ποιο από τα είδη θα εφαρμοστεί το προνόμιο της έκπτωσης;

Το ερώτημα επιδέχεται την εξής απάντηση : Επειδή σε ένα απ’ αυτά μπορεί να εφαρμοστεί το προνόμιο, η εφαρμογή στηρίζεται στην τιμή του είδους, επιλέγει το ακριβότερο σε αξία για έκπτωση, όταν η έκπτωση είναι ποσοστιαία, και το φθηνότερο σε αξία όταν η έκπτωση είναι αξιακή.

Έστω για παράδειγμα ότι στις γραμμές του παραστατικού κινείται το ίδιο είδος το 000258 με διαφορετικές τιμές πώλησης, ένα εκ των δύο είναι το ακριβότερο σε αξία οπότε το προνόμιο θα εφαρμοστεί πάνω σε αυτή την τιμή επειδή ο τύπος προνομίου είναι τύπου ποσοστού.

 

Εφαρμογή δύο προνομίων στον πελάτη


Έστω για παράδειγμα ότι καταχωρίζετε απόδειξη λιανικής και επιλέγετε συγκεκριμένο πελάτη (με προνόμια). Ανοίγει η λίστα προνομίων πελάτη, από την οποία επιλέγετε δύο προνόμια π.χ. το 555557842 & 555557859.

Εμφανίζονται οι αριθμοί Voucher (κάτω από τις γραμμές της συναλλαγής)

Με την ενεργοποίηση του πλήκτρου “Πληρωμή συναλλαγής” εφαρμόζεται η έκπτωση και στις δύο γραμμές της συναλλαγής.

Τρόπος Υπολογισμού έκπτωσης βάσει παραμετροποίησης


Αν στο “προνόμιο πιστότητας” του Galaxy CRM έχει δηλωθεί “apply before discount” η έκπτωση θα εφαρμοστεί στην αρχική αξία της συναλλαγής πριν τις λοιπές εκπτώσεις (που πιθανόν έχουν εκχωρηθεί στο είδος/πελάτη). Διαφορετικά, θα εφαρμοστούν οι υπόλοιπες εκπτώσεις της συναλλαγής και στο τέλος η έκπτωση του προνομίου.

Αν στις γραμμές της συναλλαγής κινούνται είδη μη συνδεδεμένα με το προνόμιο


Αν το είδος - είδη της συναλλαγής (Galaxy Retail) δεν ανήκουν στις λίστες επιλέξιμων για κάποιο/α προνόμιο/α θα πάρετε σχετικό μήνυμα λάθους : “Για να εφαρμοστεί το προνόμιο (Voucher No –DiscItem 20%) θα πρέπει ένα από τα ακόλουθα είδη να υπάρχουν στη συναλλαγή”.

Με το κλείσιμο της συναλλαγής

Με το κλείσιμο της συναλλαγής, αποστέλλεται η κίνηση voucher στο Galaxy CRM (υπό την προϋπόθεση της on line σύνδεσης) για να εξαργυρωθεί (“καεί”) το voucher, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία έκδοσης και εξαργύρωσής του.