Galaxy Commercial - Έκδοση 21.30 - Νέα Λειτουργικότητα

Λογιστική

Μετατροπή Λογιστικού σχεδίου

Στην έκδοση αυτή παρέχεται η δυνατότητα μετατροπής Λογιστικού σχεδίου σύμφωνα με τους νέους κανόνες του ΕΓΛΣ .

Η μετατροπή πραγματοποιείται με την «αποστολή» των λογαριασμών στο myGalaxy προκειμένου να επεξεργασθούν και να δημιουργηθούν οι νέοι λογαριασμοί. Ακολούθως το νέο λογιστικό σχέδιο θα εισαχθεί και θα καταγραφούν «αντιστοιχίσεις» μεταξύ των λογαριασμών του υπάρχοντος λογιστικού σχεδίου με το νέο. Βάσει αυτών των συνδέσεων θα γίνει και η μεταφορά υπολοίπων λογαριασμών στη νέα χρήση.

Προς διευκόλυνση του χρήστη αναπτύχθηκε διαδικασία Αντιγραφής άρθρων μεταφοράς από ένα λογιστικό σχέδιο σε ένα άλλο.

Πάγια

  • Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση της διαχείρισης παγίων Υπό εκτέλεση. Για τα πάγια Υπό εκτέλεση δεν υπολογίζονται αποσβέσεις μέχρι να τελειώσει η κατασκευή τους. Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής, μέσω του wizard Τακτοποίηση παγίων υπό εκτέλεση, παράγονται οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο πάγιο που θα περιέχει όλες τις αξίες του αρχικού και παράλληλα θα μηδενιστεί το αρχικό.
  • Προστέθηκε η έννοια της Εύλογης αξίας στις μερίδες παγίων καθώς και ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της. Μέσω του wizard Αρχικοποίηση κατηγορίας απόσβεσης γίνεται η μετάβαση του παγίου σε άλλη κατηγορία και η προσαρμογή των αξιών του. Τα παραπάνω πεδία είναι διαθέσιμα στις Μαζικές μεταβολές των παγίων.

Είδη

Σορτιμέντο

Το Σορτιμέντο είναι το “πακέτο ποσοτήτων” ενός είδους. Σκοπός του είναι να παρέχει ένα εύκολο υπολογισμό ποσοτήτων στα παραστατικά. Πρακτικά ο χρήστης πληκτρολογεί σε ένα παραστατικό την ποσότητα του σορτιμέντου και το Σύστημα υπολογίζει και συμπληρώνει τις αντίστοιχες ποσότητες ανά ειδικό χαρακτηριστικό του είδους. Χρησιμοποιείται συνήθως για είδη ένδυσης και υπόδησης που έχουν διαστάσεις (π.χ. χρώμα - μέγεθος) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα είδη.

Δείτε αναλυτικά εδώ 

Πολλαπλάσια ποσότητας

Έλεγχος της ποσότητας πώλησης έτσι ώστε να είναι «πολλαπλάσια» κάποιων μονάδων μέτρησης. Αν στην καταχώριση βρεθεί ότι η ποσότητα της γραμμής δεν ισούται με κάποιο ακέραιο πολλαπλάσιο έστω και μιας από τις Εναλλακτικές μονάδες μέτρησης του είδους, τότε ο χρήστης προειδοποιείται ή του απαγορεύεται η καταχώριση της κίνησης, ανάλογα με την επιλογή Ελάχιστη ΜΜ του τύπου παραστατικού. Η ενημέρωση αυτή δεν γίνεται μόνο με την εμφάνιση σχετικού μηνύματος κατά την αποθήκευση, εμφανίζεται και ενημερωτικό μήνυμα όταν ο κέρσορας του mouse βρεθεί πάνω στη γραμμή του είδους.

Ελάχιστες μονάδες μέτρησης

Ορισμός κατώτατου ορίου ποσότητας στην πώληση και αγορά. Κατά την καταχώριση παραστατικού και βάσει της αναλογίας της μονάδας μέτρησης, ελέγχεται η ποσότητα στη γραμμή του παραστατικού αν είναι ίση ή μικρότερη της αντίστοιχης ελάχιστης.

Εναλλακτικές μονάδες μέτρησης

Με τον ορισμό εναλλακτικών μονάδων μέτρησης το αποτέλεσμα είναι η μείωση των αναγκαίων ομάδων μονάδων μέτρησης ειδών. Οι εναλλακτικές μονάδες μέτρησης επιλέγονται στις εναλλακτικές μονάδες των παραστατικών πώλησης, αγορών και ειδών (γραμμή παραστατικού).

Πρακτικό παράδειγμα χρήσης: Τα είδη μιας επιχείρησης απογράφονται σε τεμάχια, πωλούνται όμως εκτός από τεμάχια και σε κουτιά. Επειδή τα κουτιά έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις και τα είδη διαφορετικές, σε κάθε κουτί ανάλογα με το είδος, άλλες φορές χωρούν 10 τεμάχια και άλλες 15 τεμάχια κ.ο.κ

 

Ανατρέξτε στην ενότητα Item Functionality όπου περιγράφονται αναλυτικά χρήσιμοι υπολογισμοί και έλεγχοι ποσοτήτων, τιμών αλλά και μονάδων μέτρησης σε κινήσεις και παραστατικά 

 

Αρχείο πληρωμών για τράπεζες (SEPA)

Η  “Ηλεκτρονική πληρωμή” είναι μία νέα διαδικασία μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας αρχείων πληρωμής τραπεζών σύμφωνα με τις SEPA προδιαγραφές (μορφής ISO 20022 xml) με σκοπό την υποβολή τους, από το χρήστη, στα κατάλληλα web sites της κάθε τράπεζας, στην οποία η εταιρία τηρεί τραπεζικό λογαριασμό. Η Ηλεκτρονική Πληρωμή είτε αντλεί στοιχεία από υφιστάμενες εγγραφές τύπου “πληρωμών” ή “εμβασμάτων” είτε δίνει τη δυνατότητα  της απ’ ευθείας καταχώρισης εγγραφών για ηλεκτρονική πληρωμή. Η λειτουργία αυτή απαιτεί την συμμετοχή της myGalaxy υπηρεσίας “Λογιστικές υπηρεσίες”.

Δείτε αναλυτικά εδώ

 

Επιστροφές - αντικαταστάσεις πληρωμών

Στη διαδικασία επιστροφές - αντικαταστάσεις πληρωμών παρακολουθείται πλέον η πληροφορία της σχέσης των παραστατικών που προκύπτουν μέσω αυτής. Έτσι για παράδειγμα μπορεί ο χρήστης να εντοπίσει μέσω των σχετικών παραστατικών και οικονομικών εγγραφών μια είσπραξη πελάτη από ποια παραστατικά αντικαταστάθηκε και επιστράφηκε στον πελάτη. Παράλληλα για λόγους καλύτερης πληροφόρησης εμπλουτίστηκαν τα οικονομικά στοιχεία αξιογράφου με πληροφορίες κινήσεων επιστροφής και αντικατάστασης .   

 

Γενικά

Η Οργάνωση Πάροχων Εγγράφων (διαθέσιμη σε Οργάνωση Χρήστη / Διαχειριστή) εμπλουτίσθηκε με τη δυνατότητα προσθήκης δικτυακής περιοχής για την αποθήκευση των εγγράφων. Η επιθυμητή περιοχή δικτύου πρέπει να καταγραφεί στην επιλογή «Network Share document provider»

 

Νέες εκτυπώσεις

  • Υλοποιήθηκε η νέα εκτύπωση Έλεγχος εγγραφών Intrastat (Εκτυπώσεις ειδών - Κινήσεις) που εμφανίζει τις κινήσεις, οι οποίες ενημερώνουν την Κατάσταση Intrastat. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο και τη συμφωνία των παραστατικών με την κατάσταση Intrastat.
  • Στο ίδιο σημείο του menu προστέθηκε και η εκτύπωση Έλεγχος εγγραφών Vies. Εμφανίζει τις κινήσεις που ενημερώνουν την Κατάσταση  Vies ώστε να μπορεί να γίνει διασταύρωση και συμφωνία των παραστατικών με την κατάσταση Vies.
  • Δημιουργήθηκε η εκτύπωση "Κινήσεις προμηθευτή ανά υποκατάστημα" στην οντότητα Προμηθευτές αντίστοιχη με την εκτύπωση "Κινήσεις πελάτη ανά υποκατάστημα". Η εκτύπωση αυτή εμφανίζει τις κινήσεις του προμηθευτή ανά υποκατάστημα .
  • Νέα εκτύπωση Έλεγχος αναλυτικών υπολοίπων ειδών (Εκτυπώσεις ειδών – Καταστάσεις υπολοίπων) που απεικονίζει το λογιστικό υπόλοιπο των ειδών και το υπόλοιπο ανά παρτίδα και SN. Διαθέτει επιπλέον κριτήριο για την εμφάνιση όλων των ειδών ή μόνο όσων παρουσιάζουν διαφορά μεταξύ του λογιστικού υπολοίπου και του υπολοίπου ανά παρτίδα - SN. Γίνεται ανάλυση ανά SN & Παρτίδα και ανά Ειδικό χαρακτηριστικό. Εμφανίζονται όλα τα είδη και σε όσα υπάρχει “παρτίδα” ή /και “SN” ή “Ειδικό χαρακτηριστικό” γίνεται ανάλυση.
  • Στα OLAPs λογιστικής προστέθηκε η Κατάσταση Ελέγχου Μερισμών άρθρων λογιστικής, με δυνατότητα zoom στο άρθρο του μερισμού και το παραγόμενο άρθρο (αν έχει δημιουργηθεί).
  • Αναλυτικό ισοζύγιο ειδών αποθήκης με κάθετη διάταξη στο οποίο περιέχει πληροφορίες αναλυτικού ισοζυγίου αποθήκης με ποσά από μεταφορά , περιόδου και γενικά σύνολα.