Sen - Έκδοση 8.70 - Βελτιώσεις

Βελτιώσεις Β2Β

Προκαθορισμός της φόρμας εκτύπωσης παραστατικού μέσω μιας πολυεπίπεδης εκτύπωσης

Οργάνωση εφαρμογής-> Παραμετροποίηση Γεφυρών-> myGalaxy B2B

Στη σελίδα “Παραστατικά” ορίζετε τη φόρμα εκτύπωσης των παραστατικών της myGalaxy B2B υπηρεσίας, που έχει δημιουργηθεί σε πολυεπίπεδη εκτύπωση.

Βασική προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη του πεδίου DOCID (α/α παραστατικού) στην ανωτεροβάθμια ζώνη εκτύπωσης (ζώνη εκτύπωσης που δεν συνδέεται με κάποια κύρια οντότητα).

Αποστολή περισσότερες της μιας εταιρίες στην υπηρεσία myGalaxy B2B

Στο εξής το SEn μπορεί να αποστείλει περισσότερες της μιας εταιρίες στην υπηρεσία myGalaxy B2B.

Προϋποθέσεις :

1. oι εταιρίες έχουν εγγραφεί στη myGalaxy Υπηρεσία

2. έχει τεθεί στη νέα σελίδα “Εταιρίες”, των παραμέτρων σύνδεσης, της οθόνης παραμετροποίησης SenWebService για το B2B, ένας εξ ορισμού κωδικός αποθηκευτικού χώρου σε όσες εταιρίες (από τις εμφανιζόμενες), θέλετε να αποσταλούν στην myGalaxy υπηρεσία, (απαραίτητος για τη σύνδεση του SEn).

WebService.JPG

ETAIRIA.JPG

3. να έχει αντιστοιχιστεί ο χρήστης – πελάτης της myGalaxy υπηρεσίας σε κάποιο συναλλασσόμενο (υφιστάμενο ή νέο) του Sen. Η σύνδεση γίνεται μέσω της σελίδας “Υπεύθυνοι” της οντότητας των Συναλλασσομένων .

Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλές εταιρίες, σε μια όμως υπάρχει εγγραφή συναλλασσόμενου με το συγκεκριμένο υπεύθυνο, το Sen θα εμφανίζει μόνο αυτή την εταιρία .

Δείτε τις αλλαγές στην υπηρεσία myGalaxy B2B εδώ

 

Δήλωση αποθηκευτικού χώρου ανά Υποκατάστημα (Ρυθμίσεις myGalaxy B2B)

Στη σελίδα “Παραστατικά” των “Ρυθμίσεων myGalaxy B2B, η οποία εμφανίζεται αν ενεργοποιήσετε τη σχετική επιλογή (Οργάνωση Εφαρμογής-> Παραμετροποίηση Εταιρίας->  Παραμετροποίηση Γεφυρών) ενσωματώθηκε ο Αποθηκευτικός Χώρος για να τον δηλώσετε ανά υποκατάστημα. Έτσι κατά την υποβολή της παραγγελίας από την υπηρεσία Β2Β θα καταχωριστεί στο SEn στο δηλωμένο αποθηκευτικό χώρο .

rythmiseis.JPG

Στην myGalaxy B2B Υπηρεσία, στο υπόλοιπο είδους θα εμφανίζεται το υπόλοιπο του δηλωμένου, στο υποκατάστημα, αποθηκευτικού χώρου σε συνδυασμό με την παράμετρο “Παραστατικού” στο τμήμα “Υπόλοιπα” της σελίδας “Παράμετροι Ειδών” των “Ρυθμίσεων myGalaxy B2B” .

AX.JPG

 

Διενέργεια παραμετρικού ελέγχου για την ύπαρξη ίδιων πεδίων στην περιοχή της επικεφαλίδας παραστατικού

Κατά την ενημέρωση παραστατικών αγορών – πωλήσεων διενεργείται παραμετρικός έλεγχος για την ύπαρξη ίδιων πεδίων στην περιοχή της επικεφαλίδας παραστατικού (π.χ. πελάτης, ημερομηνία) .

Βήματα παραμετροποίησης ανά τύπο παραστατικού :

  • Επιλέξτε τον τύπο ελέγχου στο νέο πεδίο “Έλεγχος Μοναδικότητας παραστατικού” της καρτέλας “Παράμετροι” του ”Τύπου Παραστατικού” :
    • Προειδοποιητικός
    • Απαγορευτικός
    • Κανένας έλεγχος
  • Επιλέξτε το πλήκτροkomvion.JPG(δίπλα από το πεδίο του ελέγχου μοναδικότητας)

ElegxosMonadikotitaw.JPG

  • Ανοίγει η οθόνη “Πεδία Μοναδικότητας” όπου στο τμήμα “Διαθέσιμα πεδία” εμφανίζει σε λίστα όλα τα πεδία της επικεφαλίδας του παραστατικού
  • Διατρέξτε τη λίστα και επιλέξτε, με τα βέλη, τα πεδία που θα συνθέσουν το μοναδικό κλειδί
  • Τα επιλεγμένα πεδία θα προστεθούν στη λίστα των επιλεγμένων
  • Πατήστε “ΟΚ” για να επιβεβαιώσετε τις επιλογές σας

Εφαρμογή ελέγχου μοναδικότητας παραστατικού

Συνεπώς, αν επιχειρήσετε να ενημερώσετε το παραστατικό και στην παράμετρο Έλεγχος Μοναδικότητας Παραστατικού του Τύπου Παραστατικού έχετε δηλώσει :

  • Προειδοποιητικός : θα εμφανιστεί προειδοποιητικό μήνυμα, αν από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι με τα πεδία μοναδικού κλειδιού του τύπου παραστατικού έχει ενημερωθεί υφιστάμενο παραστατικό

  • Απαγορευτικός : το Σύστημα θα απαγορεύσει παντελώς την ενημέρωση παραστατικού, εμφανίζοντας σχετικό μήνυμα λάθους

MINIMA.JPG

  • Κανένας έλεγχος : κανένας έλεγχος μοναδικότητας δεν θα εκτελείται

 

Δικαιώματα ειδικών χρηστών

Οργάνωση εφαρμογής-> Σύστημα Ασφαλείας ->Χρήστες εφαρμογής

Στην οθόνη “Χρήστες εφαρμογής” ενσωματώθηκε η παράμετρος “Έχει δικαιώματα ειδικών χρηστών”. Αν τσεκαριστεί με √, τα δικαιώματα ειδικών χρηστών εκχωρούνται σε συγκεκριμένο χρήστη, που θα επιλέξει ο χρήστης με πρόσβαση στο Σύστημα ασφαλείας (π.χ. διαχειριστής).

Προϋπόθεση αποτελεί να είναι ανενεργοί οι ειδικοί χρήστες της εφαρμογής. Η απενεργοποίηση των ειδικών χρηστών γίνεται με την ύπαρξη αρχείου με όνομα «SEN_IUP.ini» στην εγκατάσταση του SEn στον SAS με το ακόλουθο περιεχόμενο:

[SNG_SPECIAL]

EnableSpecialUsers=0

DIKAIOMATA.JPG

 

Αύξηση του μήκους ΑΦΜ στο Συναλλασσόμενο

Αυξήθηκε το μήκος του πεδίου ΑΦΜ Συναλλασσόμενου από 12 σε 15 χαρακτήρες για να υποστηρίζονται και ΑΦΜ (συναλλασσομένων εκτός Ε.Ε.) που έχουν τέτοιο μέγεθος.

Synallassomenoi.JPG

 

Φίλτρα στην τελευταία τιμή πώλησης/αγοράς είδους στα παραστατικά πωλήσεων/αγορών

Στην οθόνη Τελευταία τιμή πώλησης ή αγοράς είδους, των παραστατικών πωλήσεων ή αγορών (ανάλογα σε ποια οντότητα βρίσκεστε) ενσωματώθηκαν νέα φίλτρα, το Όριο Εγγραφών” που αφορά στο όριο των προς εμφάνιση εγγραφών και το “Από - Έως” που αφορά στο διάστημα εμφάνισής τους.

TeleftaiaTimiPolisis.JPG

Επισκόπηση των παραστατικών της θυρίδας “Εισερχόμενων” της υπηρεσίας myGalaxy eInvoice

Οικονομική διαχείριση ->Λοιπά-> myGalaxy Λήψη παραστατικών

Δυνατότητα επισκόπησης, και μέσα από το SEn, των εισερχομένων παραστατικών της Υπηρεσίας myGalaxy eInvoice . Κάνοντας κλικ σε κάποιο παραστατικό της λίστας μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για το παραστατικό (τύπος παραστατικού, ημερομηνία έκδοσης, αριθμός, αξία κίνησης κ.λ.π.) .