Business - Solution ERP 9.3.0 /Ορίζοντες Windows 5.3.0 - Νέα Λειτουργικότητα

ΕΛΠ

Μετατροπή λογιστικού σχεδίου από ΕΓΛΣ σε ΕΛΠ

Δυνατότητα αυτόματης μετατροπής του λογιστικού σχεδίου μιας εταιρίας, σύμφωνο με τα προηγούμενα πρότυπα Ε.Γ.Λ.Σ. σε Ε.Λ.Π., αξιοποιώντας τις myGalaxy υπηρεσίες .

Δείτε τα βήματα μετατροπής εδώ

B2B

Παραμετροποίηση

Business ERP : Εργαλεία->  Πλήρης κατάλογος παραμέτρων->  Παραμετροποίηση->  Οργάνωση λειτουργίας->  Κανόνες λειτουργίας->  Παραστατικά - 2

Στο τμήμα “Παραμετροποίηση σύνδεσης με myGalaxy B2B της οθόνης “Διαχείριση παραμέτρων” έχετε τη δυνατότητα :

  • εμφάνισης pdf εκτύπωσης παραγγελίας : Η παράμετρος “Φόρμα εκτύπωσης παρ/κού” αποθηκεύει τη φόρμα εκτύπωσης των παραστατικών της myGalaxy B2B υπηρεσίας. Η εξ’ ορισμού τιμή της παραμέτρου είναι κενή .
  • παραμετρικής απαγόρευσης επιλογής "Τρόπου πληρωμής" στη myGalaxy B2B υπηρεσία : Η παράμετρος “Επιτρεπτή μεταβολή τρόπου πληρωμής” καθορίζει αν ο χρήστης μπορεί να επιλέγει τον Τρόπο Πληρωμής στη myGalaxy B2B υπηρεσία. Εξ ορισμού είναι μη τσεκαρισμένη .

Parametropoiisi.JPG

  • Υποστήριξη της νέας δυνατότητας αντιγραφής μιας παραγγελίας Β2Β ως νέα

Δημιουργία νέας παραγγελίας αυτούσια της επιλεγμένης στη λίστα “Κατάσταση παραγγελιών” της υπηρεσίας myGalaxy B2B . Δείτε εδώ

  • Δυνατότητα ορισμού των πελατών που μπορούν να εκτελέσουν το Β2Β στο myGalaxy Δείτε εδώ

 

Ετήσια υποβολή ΜΥΦ

Στις επιλογές των παραμέτρων “Περίοδος υποβολής Στοιχείων εξόδων” και “Περίοδος υποβολής Στοιχείων εσόδων” της σελίδας “Στοιχεία ΜΥΦ” (Παραμετροποίηση->  Οργάνωση Λειτουργίας->  Γενικές πληροφορίες-> Στοιχεία καταστάσεων) ενσωματώθηκε η επιλογή “Ετήσια”.

myf..JPG

Στην περίπτωση που κάποια κατηγορία εγγραφών (Έσοδα, Έξοδα ή και τα δύο) έχει “Ετήσια” υποβολή, τότε στο διάλογο “Μηχανογραφικά αρχεία ΜΥΦ” τα πεδία “Έτος”, “Μήνας” ή “Τρίμηνο” στις Ομάδες Εγγραφών Εσόδων ή/και Εξόδων εμφανίζονται γκριζαρισμένα. Στο πεδίο “Έτος” αντιγράφεται η τιμή του πεδίου “Χρήση” (πάνω αριστερά).

MYF2.JPG

Στην περίπτωση που έχει δηλωθεί “Ετήσια” υποβολή για μια από τις δύο κατηγορίες, π.χ. “Έξοδα” και Μηνιαία ή Τριμηνιαία υποβολή για την άλλη κατηγορία (π.χ. Έσοδα), τότε ο Μήνας υποβολής των Εσόδων κατά τη Μηνιαία υποβολή θα είναι ο Δεκέμβριος και το Τρίμηνο υποβολής κατά την Τριμηνιαία υποβολή θα είναι το τελευταίο του έτους (από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο).

Υποστηρίζεται το νέο έντυπο της περιοδικής ΦΠΑ 2016

 

Υποστήριξη SQL server 2016

Με την παρούσα έκδοση υποστηρίζεται η λειτουργία της εφαρμογής σε εκδόσεις SQL Server 2016 .

 

Υποστήριξη Windows Server 2016

Λειτουργία της εφαρμογής σε Windows Server 2016 

 

Εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στην εφαρμογή καταναλώνοντας άδειες χρήσης

Μέσω της επιλογήςΆδειες”, στο παράθυρο “Ταυτότητα”, (από το menu “Οδηγίες” της Οθόνης Κυρίων Επιλογών),

η εφαρμογή εμφανίζει ένα παράθυρο πληροφοριακού τύπου σχετικά με τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στην εφαρμογή αναλώνοντας άδειες χρήσης .

Συγκεκριμένα :

  • Χρήστης Λειτουργ.Συσ : είναι το όνομα (user name) του χρήστη που είναι Logged in στο λειτουργικό
  • Υπολογιστής : αφορά στο όνομα του PC όπου είναι logged in o χρήστης
  • Απομακρ. Υπολογιστής : πρόκειται για το όνομα του απομακρυσμένου PC όπου είναι logged in o χρήστης (έχει τιμή αν χρησιμοποιείται terminal server)
  • Όνομα βάσης : αφορά στο μοναδικό όνομα της βάσης με την οποία ο χρήστης είναι συνδεδεμένος και εμφανίζεται στο αρχείο συνδέσεων

Adeies

 

Δυνατότητα ορισμού πεδίων ταυτόχρονης αναζήτησης στη γραμμή αυτόματου φίλτρου σε κάθε λίστα της εφαρμογής

Μέσω της επιλογής "Πεδία ταυτόχρονης αναζήτησης σε λίστες", ενσωματωμένη στην παραμετροποίηση της εφαρμογής (Εργαλεία ->Πλήρης κατάλογος παραμέτρων->  Παραμετροποίηση ->Σύστημα ->Εγκατάσταση)

cid:image004.png@01D2552C.CEC93320

εμφανίζεται η οθόνη “Ορισμός πεδίων ταυτόχρονης αναζήτησης σε λίστες” στην οποία δηλώνονται όσα πεδία θα αναζητούνται αυτόματα (με διάζευξη) για κάθε πεδίο κειμένου που υπάρχει στην εφαρμογή .

cid:image005.jpg@01D2552C.CEC93320

Παρατηρήστε, κάθε φορά που αλλάζει η εστιασμένη γραμμή πίνακα, αυτό προκαλεί και την αλλαγή στη λίστα των πεδίων δεξιά,

Orismos pedionTaftoxronisAnazitisi.JPG

ενώ όταν αλλάζει η εστιασμένη εγγραφή της λίστας “πεδία επιλεγμένου πίνακα”, ταυτόχρονα αλλάζουν αυτόματα και οι εγγραφές της λίστας (κάτω αριστερά) με τα check boxes για επιλογή αντιστοίχισης .

taftoxroniAnazitisilistaa.JPG

Η λίστα δε, κάτω δεξιά, απεικονίζει όλα τα πεδία (αποθηκευμένα ήδη ή στη μνήμη) που είναι αντιστοιχισμένα σε οποιονδήποτε πίνακα της εφαρμογής.

Ας δούμε που βρίσκει εφαρμογή η παρούσα δυνατότητα :

Σε κάθε λίστα της εφαρμογής, η οποία περιλαμβάνει ως “στήλη” πεδίο που έχει αντιστοιχιστεί με άλλα πεδία, μέσω της προαναφερθείσας παραμετροποίησης, εμφανίζεται ειδικό εικονίδιο στο κελί του τίτλου της στήλης (επάνω αριστερά).

cid:image006.jpg@01D2552C.CEC93320

Επιπρόσθετα, όταν ο κέρσορας του ποντικιού βρεθεί πάνω από τη στήλη, εμφανίζεται tooltip με τη λίστα των πεδίων που θα αναζητηθούν ταυτόχρονα όταν οριστεί τιμή στο τρέχον.

Όταν πληκτρολογείται τιμή στη γραμμή αυτόματου φίλτρου αυτόματα αναζητείται η ίδια τιμή και στα υπόλοιπα πεδία που έχουν αντιστοιχιστεί με το τρέχον.

Σημείωση : Τα επιπλέον φίλτρα που προστίθενται δεν εμφανίζονται στο φίλτρο έκφραση .

Δυνατότητα εμφάνισης λιστών custom πινάκων και φορμών διαχείρισης των εγγραφών τους με το σχεδιαστή φορμών

Ακολουθώντας τα βήματα παραμετροποίησης, που σας παραθέτουμε (εδώ), είναι εφικτό να εμφανίζονται στην εφαρμογή λίστες και φόρμες διαχείρισης σε πίνακες που είναι εξειδικευμένοι σε κάθε εγκατάσταση .

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση των πινάκων μέσω της δυνατότητας ExtendMDS.

 

Ενεργοποίηση σχεδιαστή φορμών (form designer) στις Συμβάσεις (Πελατών/Προμηθευτών) και στις Γραμμές Συμβάσεων

Ενεργοποίηση του σχεδιαστή φορών (form designer) στις Συμβάσεις (Πελατών/Προμηθευτών) και στις Γραμμές Συμβάσεων. Με το Σχεδιαστή φορμών μπορείτε να διαμορφώσετε τις βασικές οθόνες της εφαρμογής, προσαρμόζοντάς τες στις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε εγκατάστασης και διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τις ανάγκες καταχώρισης αλλά και άντλησης πληροφοριών .

Λεπτομερής αναφορά στο σχετικό εγχειρίδιο Χρήσης

 

Παραμετρική προσαρμογή της ποσότητας των υπηρεσιών σε συνταγές

Εργαλεία-> Πλήρης κατάλογος παραμέτρων-> Παραμετροποίηση ->Οργάνωση λειτουργίας ->Κανόνες λειτουργίας-> Αποθέματα

Στο τμήμα “Επιλογές” στη σελίδα “Αποθέματα” της “Διαχείρισης παραμέτρων” ενσωματώθηκε η παράμετρος “Προσαρμογή ποσότητας Υπηρεσίας σε Συνταγή”.

Οι δύο δυνατές τιμές της παραμέτρου είναι :

  • Όχι : η ποσότητα των υπηρεσιών παραμένει όπως έχει δηλωθεί στη συνταγή ανεξάρτητα από την ποσότητα του συντιθέμενου
  • Αναλογικά : η ποσότητα των υπηρεσιών προσαρμόζεται κατά τη χρήση της σε παρ/κό σύνθεσης βάσει της ποσότητας του συντιθέμενου και της αναλογίας από τη συνταγή . Για παράδειγμα κατά την πώληση ενός συντιθέμενου είδους, έστω Η/Υ δηλώνεται στις γραμμές του παραστατικού το επιμέρους συστατικό του π.χ. ποντίκι συνολικής ποσότητας “1” και κάποιο έξοδο π.χ. μεταφορικά αξίας 3 €. Αν η ποσότητα του είδους αυξηθεί σε “2” θα αυξηθεί ανάλογα και η αξία της υπηρεσίας μεταφοράς σε 6 € κ.ο.κ. .

Apothemata.JPG

 

Εξαγωγή ακυρωμένων και ακυρωτικών παραστατικών στον Accountant

Κατά τη διαδικασία εξαγωγής παραστατικών στον Accountant, ενσωματώθηκε νέα επιλογή στα φίλτρα, που σας επιτρέπει την εξαγωγή των ακυρωμένων και ακυρωτικών παραστατικών. Εξ ορισμού, η εφαρμογή δεν εξάγει τα προαναφερόμενα είδη παραστατικών .

 

Άνοιγμα φόρμας Παραγγελίας από τις λίστες γραμμών (Αγορών / Πωλήσεων/ Αποθήκης)

Εμπορική Διαχείριση-> Αγορές – Προμήθειες /Πωλήσεις – Διανομές ->Μαζική εξυπηρέτηση παραγγελιών

Σε όλες τις λίστες Παραγγελιών αγορών – πωλήσεων –  αποθήκης , επιλέγοντας μια γραμμή παραγγελίας και κάνοντας διπλό κλικ πάνω της μπορείτε να δείτε το σχετικό παραστατικό.

 

Δυνατότητα εκτέλεσης Customization script κατά την επιλογή Εναλ. Διεύθυνσης

Δημιουργήθηκε νέο event, που είναι το στάνταρ Οmega Εvent της CheckAttribute, καλείται κατά την επιλογή “Διεύθυνσης” (στη “Διεύθυνση Λογιστηρίου”) ή “Τίτλου” (στα “Στοιχεία Παράδοσης”) και εκτελείται ο κώδικας που έχει εισάγει ο χρήστης στο νέο script SKDocHdSalPurAltAddr.scr .

diefthinsi.JPG

 

Δυνατότητα εκτέλεσης customization script στη φόρμα διαχείρισης παραστατικού όταν τροποποιείται οποιαδήποτε γραμμή του

Κατά την τροποποίηση ή διαγραφή κάποιας γραμμής οποιουδήποτε παραστατικού δημιουργείται ένα custom event το οποίο καλείται όταν ο χρήστης έχει ανοικτή τη φόρμα του παρ/κού. Το event ενεργοποιείται στο αρχείο IVUILineItem.SCR .

Δείτε παράδειγμα κώδικα :

function OnUILineUpdate(pSession As Object, pHeader As Object, pLine As Object, szFieldName as String) as long
	On Error GoTo ErrorHandler
	
	OnUILineUpdate = 0

	Dim iCategory as Long
	iCategory = pHeader.LongVal_s("Category")

	Dim dblValue1 as Double

	if iCategory <> 2 then exit function

	if szFieldName = "TotalValue" then
		dblValue1 = CDbl(1.0)
		pHeader.Val_s("Value1") = dblValue1
	end if

	ErrorHandler:
		OnUILineUpdate = 0
End Function

function OnUILineDelete(pSession As Object, pHeader As Object, pLine As Object) as long
	On Error GoTo ErrorHandler

 

Επισυναπτόμενα Αρχεία: