Accountant μισθοδοσία - Έκδοση 3.10.10 Βελτιώσεις

Λεπτομερής αναφορά μηνύματος κατά την υποβολή “Ε3” – “Ε6”

Πραγματοποιήθηκαν βελτιώσεις στη διαχείριση μηνυμάτων κατά την ηλεκτρονική υποβολή των αρχείων Ε3 (Αναγγελία Πρόσληψης) Ε6 (Καταγγελία Σύμβασης) στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ΕΡΓΑΝΗ.

Η εφαρμογή, σε περίπτωση έλλειψης εντύπου, κατά την πρόσληψη ή αποχώρηση αλλοδαπού εργαζόμενου, εμφανίζει ενημερωτικό μήνυμα ότι δεν επιλέχθηκε στα στοιχεία του ΣΕΠΕ, στο "Αρχείο Εγγράφων Εργασίας", το PDF αρχείο .

 

Υποβολή μηνιαίων ωρών Υπερωριών στο myGalaxy

Δυνατότητα υποβολής μηνιαίων ωρών υπερωριών στις myGalaxy Υπηρεσίες μισθοδοσίας προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλλεται στον αρμόδιο φορέα το αρχείο “Ε8” – Γνωστοποίηση πραγματοποιηθείσας υπερωριακής απασχόλησης .

  1. Εγγραφή στο myGalaxy (μόνο την πρώτη φορά)
  2. Εγγραφή των εταιριών σας στο myGalaxy (μόνο την πρώτη φορά). Η διαδικασία ενεργοποιεί τις υπηρεσίες μισθοδοσίας
  3. Εγκατάσταση της έκδοσης 3.10.10 
  4. Αποστολή δεδομένων στο myGalaxy
  5. Δημιουργία και υποβολή του “Ε8” – Γνωστοποίηση πραγματοποιηθείσας υπερωριακής απασχόλησης μέσα από τις myGalaxy Υπηρεσίες μισθοδοσίας

Βήματα Δημιουργίας και υποβολής του “Ε8”

Η δημιουργία και υποβολή του "Ε8" γίνεται μέσα από τις myGalaxy υπηρεσίες μισθοδοσίας, οι οποίες παρέχονται δωρεάν για τις εγκαταστάσεις που έχουν ενεργή άδεια χρήσης για την εφαρμογή.

Με την προϋπόθεση ότι έχετε ολοκληρώσει την υποβολή στοιχείων στο myGalaxy :

  • Επιλέξτε Ε8 – Γνωστοποίηση υπερωριακής απασχόλησης (Μισθοδοσία ->Ενημέρωση φορέων – ΣΕΠΕ/ΟΑΕΔ)
  • Συμπληρώστε μήνα και έτος εγγραφών και τον αριθμό πρωτοκόλλου έγκρισης Α.Σ.Ε. (στην οθόνη που ανοίγει - δεξιά του μενού)

3.JPG

Απευθείας υποβολή στο Εργάνη :

  • Ναι : Θα δημιουργηθεί αρχείο xml το οποίο στη συνέχεια θα υποβληθεί αυτόματα από το myGalaxy. Παράλληλα θα δημιουργηθεί και ένα αρχείο Ε8.zip που θα περιέχει αρχείο κειμένου με τα μηνύματα της υποβολής.
  • Όχι : Θα δημιουργηθεί αρχείο Ε8.zip που περιέχει τα σχετικά xml των επιλεγμένων εταιριών (σε υποφακέλους ανά ΑΦΜ εταιρίας) και αρχείο κειμένου με τα μηνύματα της υποβολής.

4.JPG

Στην επόμενη σελίδα συμπληρώστε τα κριτήρια των εργαζόμενων, για τα οποία θα στείλετε αρχείο, και πατήστε “Εκτέλεση” .

6.JPG

 

Αποστολή “Ε6”- Καταγγελία Σύμβασης

Κατά την αποστολή του αρχείου “Ε6” (Καταγγελία σύμβασης) στο πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη υποβάλλονται και τα πεδία “τύπος ταυτότητας”, “επίπεδο εκπαίδευσης”, “υπηκοότητα” .

 

Αύξηση μήκους πεδίων “Περιγραφή ωραρίου” & “Περιγραφή διαλείμματος”

Αυξήθηκε το μήκος των πεδίων “Περιγραφή ωραρίου” & “Περιγραφή διαλείμματος” σε 200 χαρακτήρες .

 

Υποβολή επισυναπτόμενων στο myGalaxy

Δυνατότητα επισύναψης αρχείων των εργαζομένων και της εταιρίας (από τη φόρμα των Στοιχείων ΣΕΠΕ) στη myGalaxy υπηρεσία .

Συγκεκριμένα :

  • Αρχείο Βιβλιαρίου Ανηλίκου
  • Αρχείο Προγρ. Εργασίας
  • Αρχείο Εγγράφων Εργασίας

untitled.JPG

  • Πρόγραμμα Εργασίας Παραρτήματος (Οργανωτική δομή ->εταιρία ->Στοιχεία Επιθεώρησης Εργασίας)

untitled2.JPG

Σημείωση : Τα επισυναπτόμενα έντυπα μεταφέρονται πλέον στο myGalaxy κατά την υποβολή μισθοδοσιών ώστε να ενσωματωθούν στις υποβολές προς το ΕΡΓΑΝΗ (π.χ. Ε4, πρόγραμμα εργασίας υποκαταστήματος ή Ε3, αρχείο εγγράφων εργασίας για αλλοδαπούς).

 

Μηνύματα κατά την υποβολή μισθοδοσιών στο myGalaxy

Κατά την υποβολή μισθοδοσιών στις myGalaxy υπηρεσίες μισθοδοσίες, εμφανίζονται αναλυτικότερα μηνύματα που σας παρέχουν την πληροφορία για ποιον εργαζόμενο αφορά, ώστε να διενεργείται πιο εύκολα ο έλεγχος και να υπάρχει αμεσότητα στην επίλυση του προβλήματος, ανάλογα την περίπτωση.

 

Ώρες εργασίας τεχνικού ασφαλείας και ιατρού εργασίας

Αυξήθηκε το μήκος του πεδίου “Ώρες Εργασίας” στα “Στοιχεία Τεχνικού Ασφαλείας” και “Στοιχεία Ιατρού Εργασίας”, σε 100 χαρακτήρες, κατ’ αντιστοιχία με το xml αρχείο του Ε4.

 

Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (Τ.Π.Τ.Ε.)

Νέα εργασία “Μαζική Ανάκτηση Τ.Π.Τ.Ε.” (Λοιπές Εργασίες Σύνδεση με Ι.Κ.Α. Μαζική Ανάκτηση Τ.Π.T.E.). Διενεργεί ανάγνωση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού με ονομασία “Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (Τ.Π.Τ.Ε.)” και ενημερώνει τα στοιχεία της εταιρίας .

Η εργασία μπορεί να εκτελεστεί για κάθε μια εταιρία με κλικ στο button με τις τρεις τελείες, δίπλα από το πεδίο της Τ.Π.Τ.Ε. στα στοιχεία της εταιρίας

Η Τ.Π.Τ.Ε. έχει αποδοθεί κεντρικά σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. προκειμένου να πραγματοποιούνται οι καταβολές των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ με τη χρήση του εν λόγω 30ψήφιου (Τ.Π.Τ.Ε.) χωρίς αναφορά σε μισθολογική περίοδο, Α.Μ.Ε. ή Α.Μ.Ο.Ε. και Α.Φ.Μ..

3.JPG

cid:image002.png@01D25A0D.3EE7F7B0

Σημείωση : Η ΤΠΤΕ εμφανίζεται στο Συνοδευτικό Έντυπο ΑΠΔ και στην Εκτύπωση ΑΠΔ. Αν ο χρήστης έχει κάνει login σε συγκεκριμένη εταιρία, εμφανίζεται και στην Κατάσταση ΙΚΑ .

 

Υποβολή στοιχείων TAXIS στο myGalaxy

Κατά την υποβολή μισθοδοσιών στο myGalaxy αποστέλλονται επίσης στα στοιχεία εταιρίας το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης στο TAXIS, ώστε να μη χρειάζεται πλέον ο χρήστης να καταχωρίσει τα στοιχεία αυτά χειροκίνητα στο myGalaxy για να υποβάλλει την Προσωρινή Δήλωση ΦΜΥ .

 

Αποστολή στοιχείων τραπεζών εταιρίας στο myGalaxy

Δυνατότητα ενημέρωσης των στοιχείων τραπεζών στη myGalaxy υπηρεσία μέσω της γνωστής, σε εσάς, εργασίας “Υποβολή Μισθοδοσιών” .

 

Εμφάνιση Α.Φ.Μ., Α.Μ.Ε. στη Μισθοδοτική κατάσταση

Εργασίες Μισθοδοσίας -> Εκτυπώσεις περιόδου ->Μισθοδοτική κατάσταση

Εμφάνιση των πεδίων Α.Φ.Μ., Α.Μ.Ε. (αριθμός μητρώου ΙΚΑ εταιρίας) στη μισθοδοτική κατάσταση.

Σημείωση : Προϋπόθεση για την εμφάνιση των πεδίων αποτελεί να έχει γίνει login σε συγκεκριμένη εταιρία.

 

Εμφάνιση Α.Φ.Μ. , Α.Μ.Ε. στις Καταστάσεις Εισφορών

Εγγραφές Μισθοδοσίας-> Εκτυπώσεις περιόδου ->Καταστάσεις Εισφορών Κοινωνικής ασφάλισης ->Κατάσταση Ι.Κ.Α.

Στις Καταστάσεις εισφορών εκτυπώνονται πλέον όλα τα στοιχεία της εκάστοτε εταιρίας (ΑΦΜ, ΑΜΕ, διεύθυνση, κ.α.)

Σημείωση : Προϋπόθεση για την εμφάνιση των πεδίων αποτελεί να έχει γίνει login σε συγκεκριμένη εταιρία.