Sen - Έκδοση 8.60 - Νέα Λειτουργικότητα

Σύνδεση με το σύστημα ηλεκτρονικής παραγγελιοληψίας myGalaxy B2B 

Με το myGalaxy B2B, τη νέα εξειδικευμένη υπηρεσία διαχείρισης παραγγελιοληψίας του myGalaxy, οι πελάτες της SingularLogic εξασφαλίζουν στους πελάτες της επιχείρησής τους τη δυνατότητα ασφαλούς, γρήγορης online καταχώρισης παραγγελιών 

Λεπτομέρεια για το τι είναι η υπηρεσία διαχείρισης παραγγελιοληψίας του myGalaxy, τι προσφέρει, πως την αποκτώ, πως την λειτουργώ θα βρείτε εδώ.

Ανατρέξτε στην ενότητα "Σύνδεση με το σύστημα ηλεκτρονικής παραγγελιοληψίας myGalaxy Β2B" για να δείτε τη διασύνδεση της εφαρμογής με τη myGalaxy υπηρεσία ηλεκτρονικής παραγγελιοληψίας myGalaxy B2Β

 

Υποβολή SEPA 

Η λειτουργία αφορά στη διαδικασία παραγωγής αρχείου πληρωμής τραπεζών, μορφής ISO20022 xml, (όπως απαιτείται από το σύστημα πληρωμών SEPA) με τις εξοφλήσεις των υποχρεώσεων της εταιρίας έναντι των προμηθευτών της . Το αρχείο υποβάλλεται χειροκίνητα στα κατάλληλα websitesτης κάθε τράπεζας στην οποία η εταιρία τηρεί τραπεζικό λογαριασμό

Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα "Υποβολή SEPA"

 

SEn & myGalaxy Maps

Στη λίστα Πελατών/Προμηθευτών/Συναλλασσομένων ενσωματώθηκε νέο πλήκτρο ενεργειών με τίτλο “Εμφάνιση Κύριας Διεύθυνσης”. Η ενεργοποίησή του επιφέρει το άνοιγμα “χάρτη” όπου απεικονίζεται η κύρια διεύθυνση (αν έχουν καταχωριστεί περισσότερες της μιας) π.χ. του πελάτη σας, με γνώμονα τη δηλωμένη στα στοιχεία του πελάτη σας διεύθυνση (π.χ. οδό, αριθμό, δήμο, ταχυδρομικό κώδικα, πόλη κ.λπ.).

Η ίδια δυνατότητα διατίθεται και στην κεντρική οθόνη της εφαρμογής μέσω της επιλογής “Εμφάνιση Διεύθυνση Εταιρείας” με τη μόνη διαφορά ότι στο χάρτη απεικονίζεται η κύρια διεύθυνση της εταιρίας σας .

Αποστολή στοιχείων Ισολογισμού στο myGalaxy

Η λειτουργία αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρετε τους επιθυμητούς λογαριασμούς του λογιστικού σας σχεδίου στο myGalaxy μαζί με τα υπόλοιπά τους έτσι ώστε να μπορέσετε να συνθέσετε τον ισολογισμό της εταιρίας σας. Για τη δυνατότητα αυτή απαιτείται η απόκτηση της υπηρεσίας Λογιστικές Υπηρεσίες : Οικονομικές καταστάσεις” του myGalaxy και η εγγραφή της εταιρίας του SEn στο myGalaxy .

Ανατρέξτε εδώ για λεπτομέρειες (τι είναι οι οικονομικές καταστάσεις των Λογιστικών Υπηρεσιών myGalaxy, πως τις αποκτώ, πως τις λειτουργώ)

Η όλη διαδικασία επιλογής και αποστολής λογαριασμών γίνεται από την επιλογή του κεντρικού μενού του SEn Οικονομική Διαχείριση Λοιπά MyGalaxy Εργασίες Αποστολή Στοιχείων Ισολογισμού

Στην οθόνη ορισμού κριτηρίων μπορείτε να ορίσετε καταλλήλως το φίλτρο περιόδων προκειμένου να εξαιρέσετε π.χ. περίοδο ισολογισμού από τα υπόλοιπα των λογαριασμών που θα εξαχθούν . Επιπλέον, να επιλέξετε αν θα περιληφθούν πρόχειρα ποσά ή θα χρησιμοποιηθούν τα εναλλακτικά ποσά των λογαριασμών.

Στην επόμενη οθόνη, εμφανίζονται οι λογαριασμοί που πληρούν τα κριτήρια του φίλτρου καθώς και τα ποσά χρέωσης και πίστωσης που ανταποκρίνονται στις επιλογές που κάνατε.

Συγκεκριμένα, σε κάθε γραμμή των στοιχείων αποστολής προβάλλονται ο “κωδικός λογαριασμού”, η “περιγραφή”, η “πίστωση” και η “χρέωση” λογαριασμού . Αν η πίστωση και η χρέωση έχουν ποσά, αυτόματα λαμβάνουν ένδειξη στη στήλη “Περιλαμβάνεται” και συμμετέχουν στη διαδικασία αποστολής στο myGalaxy .

Το Σύστημα είναι αρκετά ευέλικτο ως προς τα στοιχεία ισολογισμού που θα αποσταλούν στο myGalaxy. Έτσι μπορείτε, αν χρειαστεί, να εξαιρέσετε μια εγγραφή από την αποστολή στο myGalaxy αρκεί να αποεπιλέξετε την ένδειξη στο πεδίο “Περιλαμβάνεται” (αριστερά κάθε εγγραφής) .

Μερικές από τις επιλογές buttons.JPG στο πάνω μέρος της παρούσας οθόνης θα σας εξυπηρετήσουν ώστε να αποεπιλέξετε εγγραφές που δεν θέλετε να συμπεριληφθούν στην αποστολή ή να τις συμπεριλάβετε όλες κ.λπ.)

Στο επόμενο βήμα της διαδικασίας θα πρέπει να δηλώστε τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Στοιχεία Σύνδεσης Γ.Γ.Π.Σ. : Δηλώνετε προαιρετικά το αναγνωριστικό χρήστη (username)_και τον κρυφό κωδικό (password) που έχετε στη ΓΓΠΣ, ώστε να είναι εφικτή η απευθείας υποβολή του ισολογισμού που θα συντάξετε στο myGalaxy στη ΓΓΠΣ .
  • Κωδικοποίηση Λογιστικού σχεδίου : Καθορίζετε αν το λογιστικό σχέδιο της τρέχουσας και της προηγουμένης χρήσης που αποστέλλετε είναι σύμφωνο με το ΕΓΛΣ. Η προτεινόμενη τιμή που εμφανίζεται ορίζεται από το πεδίο “Χρήση βάσει Λ.Π.” των χρήσεων.
  • Διαχωριστικό Λογαριασμών : Δηλώνετε το διαχωριστικό χαρακτήρα των λογαριασμών. Η προεπιλεγμένη τιμή είναι ο διαχωριστικός χαρακτήρας, καθορισμένος στις παραμέτρους της λογιστικής.

  • Προχωρώντας στην επόμενη σελίδα και επιλέγοντας “Δημιουργία”, τα στοιχεία ισολογισμού αποστέλλονται στο myGalaxy.