e-Manpower - Έκδοση 3.10.60 Βελτιώσεις

Ηλεκτρονική αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού

Κατ’ εφαρμογή του Άρθρου 38 του νόμου 4488/2017 το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε το έγγραφο με Αριθ. Πρωτ.: 43433/Δ.10.126 στο οποίο ορίζονται μεταξύ άλλων τα επόμενα :

Ηλεκτρονική αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού

  1. Ο εργοδότης υποχρεούται να αναγγέλλει, με ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών εντύπων που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση 295/2014 (Β' 2390) στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης “ΕΡΓΑΝΗ”, κάθε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού ή καταγγελίας σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου ή λήξης σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα αποχώρησης του μισθωτού ή καταγγελίας της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου ή λήξης της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου, αντίστοιχα.
  2. Η αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης του μισθωτού θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά είτε από ηλεκτρονικά σαρωμένο έντυπο μορφής pdf, υπογεγραμμένο από τον εργοδότη και τον εργαζόμενο είτε από εξώδικη δήλωση του εργοδότη προς τον εργαζόμενο με την οποία τον ενημερώνει για την οικειοθελή αποχώρησή του και ότι αυτή θα αναγγελθεί στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Στην τελευταία περίπτωση, η εξώδικη δήλωση του εργοδότη επιδίδεται στον εργαζόμενο το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από την οικειοθελή του αποχώρηση και η αναγγελία γίνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την επίδοση της εξώδικης δήλωσης. Αν ο εργοδότης δεν τηρήσει εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις αναγγελίας οικειοθελούς αποχώρησης, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής των συνοδευτικών εγγράφων της παρούσας, η σύμβαση εργασίας θεωρείται ότι λύθηκε με άτακτη καταγγελία του εργοδότη.

Εναρμόνιση της εφαρμογής με τις επιταγές του Νόμου

Ενσωματώθηκαν στην οθόνη “Στοιχεία Επιθεώρησης Εργασίας” τρία νέα πεδία, τα οποία γίνονται διαθέσιμα αν ενεργοποιήσετε το σύνδεσμο “Στοιχεία Σ.ΕΠ.Ε.”, στο tab “Εργασιακή Σχέση” της καρτέλας του εργαζόμενου. Συγκεκριμένα :

  • Επιδόθηκε με Εξώδικη Δήλωση : Λαμβάνει την τιμή “Ναι” σε περίπτωση επίδοσης εξώδικης δήλωσης, διαφορετικά δηλώνεται υποχρεωτικά η τιμή “Όχι”.
  • Ημερομηνία Επίδοσης Εξώδικης Δήλωσης : Συμπληρώνεται με την ημερομηνία επίδοσης της εξώδικης δήλωσης, εφόσον έχει επιδοθεί τέτοια. Η συμπλήρωση του πεδίου θεωρείται υποχρεωτική όταν η τιμή του προηγούμενου είναι “Ναι”.
  • Αρχείο Εντύπου Αναγγελίας Αποχώρησης : Για την επισύναψη του σχετικού αρχείου, μορφής pdf (δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης ή εξώδική δήλωση), απαιτείται η ενεργοποίηση της ενέργειας “Επιλογή” . Η επισύναψη εντύπου είναι υποχρεωτική και στις δύο περιπτώσεις προκειμένου να γίνει η προσωρινή καταχώριση της δήλωσης στο ΟΠΣ “Εργάνη”.

E5

 

E4 – Πίνακας προσωπικού – Ωράριο εργαζόμενου

Κατά την υποβολή στοιχείων εργαζομένων και μισθοδοσιών στο myGalaxy μεταφέρεται η περιγραφή του ωραρίου και η περιγραφή του διαλείμματος είτε από την καρτέλα του εργαζόμενου, αν έχει ατομικό ωράριο, είτε από την ομάδα εργασίας, εφόσον ο εργαζόμενος έχει ενταχθεί σε ομάδα εργασίας .

Συνεπώς, σε περίπτωση μη συμπλήρωσης της περιγραφής ωραρίου, αποστέλλονται κενά τα σχετικά πεδία στο myGalaxy.