Big Data & BI: Τι είναι και γιατί σας ενδιαφέρει

Το «καυτό θέμα» της βιομηχανίας της πληροφορικής αυτή την εποχή είναι τα big data. Σε καθημερινή βάση, παράγονται απίστευτα ποσά δεδομένων και οι εταιρείες χρειάζονται καλύτερα εργαλεία και στρατηγικές για το χειρισμό τους. Ο λόγος που πρέπει να σας απασχολούν τα big data είναι επειδή σε αυτόν τον κατακλυσμό δεδομένων θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για να λάβετε καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις ... εάν φυσικά μπορείτε να τα εξάγετε.

Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία Business Intelligence, μπορείτε να απομονώσετε τα σωστά δεδομένα για να λάβετε πολύτιμες απαντήσεις και σωστές στρατηγικές αποφάσεις για την επιχείρησή σας.

Το 2010, ο Eric Schmidt, διευθύνων σύμβουλος της Google, δήλωσε: «Πλέον, σε δύο ημέρες, δημιουργούμε τόσα πολλά ψηφιακά δεδομένα, όσα κάναμε από την αυγή του ανθρώπου μέχρι το 2003». Το 2010 ο αριθμός αυτός ήταν πέντε exabytes ανά μέρα, ενώ το 2011 έφτασε τα 1,8 zettabytes ή 1 τρισεκατομμύριο gigabytes ημερησίως.

Σήμερα, το 90% των δεδομένων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή online σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, παρήχθησαν μόλις τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενώ η τρέχουσα δημιουργία online δεδομένων ανέρχεται σε 2,5 τετράκις εκατομμυρίων bytes την ημέρα.

Τα παραπάνω νούμερα ζαλίζουν, ωστόσο, ίσως είναι καιρός για εσάς και την επιχείρησή σας να ξεκινήσετε την προετοιμασία στρατηγικών για την ταχεία ανάλυση και ανίχνευση των μοτίβων στα δεδομένα που σας αφορούν. Διαφορετικά, μπορεί να βρεθείτε πίσω από τους ανταγωνιστές σας, καθώς η κατάσταση θα έχει αλλάξει σημαντικά από τη στιγμή που θα αποφασίσετε να δράσετε.

Τα big data αποθηκεύονται σε διάφορα σημεία σε όλο τον πλανήτη. Η πιο σημαντική πηγή για τις επιχειρήσεις είναι όσα βρίσκονται σε δομημένες βάσεις δεδομένων. Αυτό αντιπροσωπεύει μόνο το 15% των συνολικών δεδομένων που αναφέραμε πιο πάνω.

Τα big data analytics θα φανούν χρήσιμα σε εσάς, μόνο εάν η επιχείρησή σας έχει στη διάθεσή της δεδομένα «υψηλής ποιότητας». Επίσης, όσο πιο ιστορικά στοιχεία διαθέτετε, τόσο πιο χρήσιμη θα είναι η ανάλυσή σας, καθώς θα δείτε ξεκάθαρα τις αναδυόμενες τάσεις.

Η ώρα του BI (Business Intelligence) είναι τώρα

Δεδομένου ότι οι τάσεις της αγοράς είναι δύσκολο να προβλεφθούν και όπως προαναφέραμε, υπάρχει συνεχής εισροή δεδομένων, οι decision makers χρειάζονται έναν τρόπο να λαμβάνουν καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις, ώστε να μπορούν να καθοδηγούν σωστά και με ασφάλεια την επιχείρησή τους στο μέλλον. Ο βασικός στόχος των λύσεων Business Intelligence είναι η ευκολότερη συλλογή, προβολή και ανάλυση των επιχειρηματικών δεδομένων.

Οι business leaders και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων μέσα σε μια επιχείρηση, έχουν σήμερα περισσότερα επιχειρηματικά εργαλεία από ποτέ για να τους βοηθήσουν να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στον κλάδο που δραστηριοποιούνται, να εντοπίζουν με επιτυχία τις τρέχουσες τάσεις, να ανακαλύπτουν νέες προοπτικές και να βελτιώσουν το business τους, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.

Οι λύσεις Business Intelligence βοηθούν τις επιχειρήσεις να αναλύσουν και να αναγνωρίσουν τα μοτίβα μέσα στον πακτωλό των δεδομένων, ενώ εάν αναγνωριστούν αρκετά γρήγορα, αποτελούν και τη βάση για ένα αδιαμφισβήτητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η SingularLogic επενδύει στρατηγικά, διευρύνοντας την τεχνογνωσία της στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες  χαρακτηρίζονται ως Leaders Visionaries, στα MagicQuadrant 2018 της Gartner (Microsoft, Oracle, SAP, Tableau).

Διαθέτοντας αποδεδειγμένη εμπειρία στην παροχή λύσεων Επιχειρηματικής Ευφυίας,  προσφέρει λύσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες, ενώ παράλληλα ενισχύουν την  ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που τις χρησιμοποιούν.

Επιθυμώ περισσότερες πληροφορίες

#BI #BigData #BusinessIntelligence

Δείτε εδώ περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα