7 συμβουλές για τη διαχείριση της μισθοδοσίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 
Η διαχείριση της μισθοδοσίας είναι συνήθως η νούμερο ένα ανησυχία για πολλούς ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων καθώς το πολύπλοκο καθεστώς σε συνδυασμό με τις συχνές αλλαγές, αυξάνουν κατά πολύ την πιθανότητα λάθους, με τα πρόστιμα να καραδοκούν.
 
Οι ακόλουθες συμβουλές φιλοδοξούν να μειώσουν αυτές τις ανησυχίες που ενδεχομένως έχετε και να σας βοηθήσουν να εστιάσετε στις βασικές ενέργειες για μια σωστή διαχείρηση της μισθοδοσίας.  
 
1) Κρατάτε ενημερωμένο ημερολόγιο με τις σημαντικές ημερομηνίες και τις προθεσμίες
Η ενασχόληση με τα λογιστικά και τα εργασιακά είναι πολύ λιγότερο αγχωτική όταν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό σύστημα στο οποίο θα καταγράφετε
τις σημαντικές ημερομηνίες και αυτό θα σας τις υπενθυμίζει έγκαιρα. Όταν έχετε χρόνο μπροστά σας, έχετε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε και να δώσετε λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα σας προκύψει.
 
2) Επενδύστε σε ένα σύστημα μισθοδοσίας
Συστήματα μισθοδοσίας όπως το Galaxy Payroll θα οργανώσουν και θα αυτοματοποιήσουν σημαντικό μέρος της όλης διαδικασίας για εσας, φροντίζοντας να είστε πάντα ενήμεροι με τη νομοθεσία, συνεπέις στις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους αλλά θα σας βοηθήσουν στις απαραίτητες υποβολές στοιχείων προς τους ασφαλιστικούς φορείς και τις  φορολογικές υπηρεσίες. 
 
3) Φροντίστε να έχετε σωστή υποστήριξη για την εφαρμογή μισθοδοσίας σας
Είτε χρησιμοποιείτε ένα παραδοσιακό λογισμικό είτε μια OnLine υπηρεσία, ένα τεχνικό πρόβλημα μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα ή κατ’ ελάχιστον να σας προκαλέσει αμηχανία. Σε μια τέτοια στιγμή είναι που χρειάζεστε τη βοήθεια από τον προμηθευτή του λογισμικού σας. Πάντα να ελέγχετε ότι η υποστήριξη (ηλεκτρονική ή τηλεφωνική) είναι μέρος της συμφωνίας σας και εύκολα διαθέσιμη τουλάχιστον κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η διάθεση γραμμής Hot line αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.
 
4) Να είστε τυπικός με τις λεπτομέρειες
Πάρτε το χρόνο σας για να καταχωρίσετε σωστά τα στοιχεία των εργαζομένων σας στο σύστημα μισθοδοσίας σας, όπως οι ημερομηνίες έναρξης, οι διευθύνσεις, καθώς και οι ημερομηνίες γέννησης κλπ. Η προχειρότητα ή τα ελλιπή στοιχεία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε λάθη και σε ενδεχόμενα προβλήματα.
 
5) Μείνετε ενήμεροι σχετικά με τις αλλαγές στη νομοθεσία
Αν και η χρήση μιας εφαρμογής μισθοδοσίας θα σας καλύψει σε αυτόν τον τομέα και θα φροντίσει να είτε πάντοτε ενήμεροι με τις αλλαγές, καλό θα είναι να έχετε και εσείς γνώση για τα όσα ισχύουν. Εκτός απο τους επίσημους φορείς, χρήσιμη πληροφορία μπορείτε να βρείτε σε εξειδηκευμένα portals όπως είναι τα:  taxheaven, denpim, forin
 
6) Έχετε τα οικονομικά υπό τον έλεγχο σας
Το να έχετε πάντα υπό έλεγχο τις πληρωμές και τις εισπράξεις σας είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε αναπτυσσόμενη επιχείρηση έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το προσωπικό. Η εφαρμογή ενός συστήματος ελέγχου της πιστοληπτικής ικανότητας, η έγκαιρη αποστολή των τιμολογίων και η στενή παρακολούθηση των καθυστερημένων πληρωμών θα σας βοηθήσει στην αποφυγή διατάραξης των ταμειακών σας ροών. Καλό είναι βέβαια να έχετε και ένα backup plan, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως αναμένετε.  
 
7) Ο λογιστής σας είναι πάντα μια αξιόπιστη λύση
Αν νιώθετε ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι για εσάς ή επιθυμείτε να εστιάσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησης σας τότε ο λογιστής της εμπιστοσύνης σας είναι η πλέον αξιόπιστη λύση. Είναι ειδικός σε αυτό που κάνει, πλήρως ενημερωμένος και μπορεί να σας απαλλάξει από την ταλαιπωρία της διαχείριση όλης αυτής της γραφειοκρατίας. 
 
Η SingularLogic έχει βαθιά γνώση στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών αναγκών και μακρά πείρα σε θέματα μισθοδοσίας. To Galaxy Payroll είναι η πλέον ολοκληρωμένη εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να βάλετε σε τάξη τη μισθοδοσία της επιχείρησης σας.
 
 
     we are social