Ορισμός & πρόταση Κωδικών ταμειακών μηχανών για την ΜΥΦ

Πίνακας Κωδικών Ταμειακών Μηχανών

Στους Γενικούς Πίνακες των “Παραμέτρων & Προτιμήσεων” (του μενού Παράμετροι & Προτιμήσεις πίνακες γενικοί) ενσωματώθηκε νέος πίνακας με τίτλο “Κωδικοί Ταμειακών Μηχανών” στον οποίο καταχωρίζονται, ανά εγκατάσταση, οι κωδικοί των ταμειακών μηχανών (αριθμός μητρώου ταμειακής μηχανής), πληροφορία που περιλαμβάνεται στο αρχείο αποστολής και αφορά στην ανάλυση λιανικών πωλήσεων ανά ταμειακή μηχανή .

Ορισμός κωδικού ταμειακής μηχανής στα παραστατικά παροχής υπηρεσιών, στις εγγραφές εσόδων, στα άρθρα λογιστικής

Στα ευρετήρια των παραστατικών παροχής υπηρεσιών, εγγραφών εσόδων και λογιστικών άρθρων (από το μενού των κινήσεων), ενσωματώθηκε, με δεξί κλικ, νέα επιλογή με τίτλο “Ορισμός κωδικού ταμειακής” για τις ήδη καταχωρισμένες κινήσεις . Η επιλογή αυτή σας δίνει τη δυνατότητα του μαζικού ορισμού κωδικού ταμειακής μηχανής είτε σε επιλεγμένες εγγραφές των ευρετηρίων (παραστατικά πωλήσεων/εγγραφές εσόδων/άρθρα) είτε σε όλες ανεξαιρέτως . Ο ορισμός κωδικού ταμειακής μαζικά απαιτεί την ενεργοποίηση της επιλογής και στη συνέχεια την επιλογή του επιθυμητού κωδικού ταμειακής (στην οθόνη που ανοίγει) για τις επιλεγμένες εγγραφές.

Για να ξεκινήσει η εφαρμογή του κωδικού ταμειακής στις επιλεγμένες εγγραφές θα χρειαστεί να πατήσετε “Οκ” και να επιβεβαιώσετε στο παράθυρο επιβεβαίωσης που θα εμφανιστεί .

Πρόταση ταμειακής μηχανής

Πρότυπα Εγγραφών Εσόδων – Εξόδων

Στα πρότυπα οικονομικών εγγραφών (Παράμετροι & Προτιμήσεις Εργασίες Έναρξης Πρότυπα Εγγραφών Εσόδων-Εξόδων) προστέθηκε το πεδίο "Κωδικός Ταμειακής", το οποίο αν συμπληρωθεί, θα προτείνεται πάντα στα στοιχεία της εγγραφής ανεξάρτητα από την τιμή του πεδίου "Να προτείνεται κωδικός ταμειακής" στον τύπο της εγγραφής .

Πρότυπα Λογιστικών Άρθρων

Στα πρότυπα άρθρων λογιστικής (Παράμετροι & Προτιμήσεις Εργασίες Έναρξης Πρότυπα Λογιστικών Άρθρων) προστέθηκε το πεδίο "Κωδικός Ταμειακής", το οποίο αν συμπληρωθεί, θα προτείνεται πάντα στα στοιχεία του άρθρου ανεξάρτητα από την τιμή του πεδίου "Να προτείνεται κωδικός ταμειακής" στο άρθρο.

Παραμετροποίηση Παροχής Υπηρεσιών

Ο “κωδικός ταμειακής” που θα δηλωθεί στη “Σελίδα 4” των “Παραμέτρων παροχής υπηρεσιών” (του μενού Παράμετροι & Προτιμήσεις Εργασίες έναρξης Διαχείριση γραφείου Παράμετροι παροχής υπηρεσιών) θα προταθεί στο αντίστοιχο πεδίο “Κωδικός ταμειακής”, ενσωματωμένο στη “Σελίδα 1” των παραστατικών παροχής με την προϋπόθεση ότι ο συνδεδεμένος “τύπος παραστατικού” έχει πρόταση ταμειακής μηχανής αλλά ο “Κωδικός ταμειακής” δεν έχει συμπληρωθεί .

cid:image001.png@01CF393C.85B6E290

 

Παράμετροι Διαχείρισης Βιβλίων Α’ & Β’ Κατηγορίας (γενικά/ περαίωση)

Στη σελίδα “Γενικά/ Περαίωση” της οθόνης “Γενικές Παράμετροι Διαχείρισης Βιβλίων Α’ & Β’ Κατηγορίας” (από το μενού Παράμετροι & Προτιμήσεις Εργασίες Έναρξης Παράμετροι Βιβλίων Α’ & Β’ Κατηγοριών Γενικές), ενσωματώθηκε νέο πεδίο με τίτλο “Κωδικός μηχανής”, η τιμή του οποίου θα έρθει προς επιλογή στις εγγραφές εσόδων, με την προϋπόθεση ότι ο τύπος εγγραφής εσόδων πρεσβεύει “Προτείνεται κωδικός ταμειακής” άλλα το πεδίο του κωδικού μηχανής στερείται τιμής .

Παράμετροι Λογιστικής

Στην οθόνη “Παράμετροι Διαχείρισης Λογιστικής” (από το μενού Παράμετροι & Προτιμήσεις Εργασίες Έναρξης Παράμετροι Διαχείρισης Λογιστικής), η τιμή που θα δηλωθεί στον “Κωδικό μηχανής” θα έρθει προς επιλογή στο αντίστοιχο πεδίο (κωδικός ταμειακής) των “Λογιστικών άρθρων” όταν ο συνδεδεμένος “τύπος των λογιστικών άρθρων” το προβλέπει, έχει δηλαδή τσεκ στην παράμετρο “Προτείνεται κωδικός ταμειακής” άλλα δεν έχει συμπληρωθεί στο αντίστοιχο πεδίο “Κωδικός μηχανής” .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στην περίπτωση που στον τύπο παραστατικών /εγγραφών/ άρθρων έχει δηλωθεί τιμή στο πεδίο του “Κωδικού μηχανής” αυτή θα υπερισχύσει της γενικής παραμετροποίησης, πλην των παραστατικών λιανικής διαχείρισης που υπερισχύει η παραμετροποίηση της ταμειακής μηχανής .