Μερισμοί εσόδων - εξόδων - Accountant/Control Έσοδα-Έξοδα/Control

Παρέχεται η δυνατότητα για τα έσοδα και τα έξοδα που αναφέρονται σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της οικονομικής χρήσης, να υπολογίζεται το ποσό που αφορά στη χρήση και το ποσό που αφορά σε επόμενη χρήση.

Για να είναι δυνατός ο μερισμός των ποσών θα πρέπει να γίνει παραμετροποίηση στα παρακάτω σημεία:

Παράμετροι εσόδων – εξόδων

Στις παραμέτρους εσόδων – εξόδων, για τον μερισμό των εσόδων – εξόδων θα πρέπει να οριστεί:

  • Μέθοδος μερισμού: με διαθέσιμες τιμές «Ημέρες»/ Περίοδος. Με την μέθοδο μερισμού καθορίζεται αν για τον υπολογισμό του διαστήματος λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός ημερών ή αν το διάστημα υπολογίζεται σύμφωνα με τον αριθμό περιόδων που περιλαμβάνονται σε αυτό.
  • Δημιουργία περιόδων μερισμού ανά: με διαθέσιμες τιμές ανά «Μήνα»/ «Τρίμηνο»/ «Εξάμηνο» / «Έτος». Μέσω της επιλογής για τη δημιουργία περιόδων μερισμού καθορίζεται αν τα διαστήματα που θα δημιουργηθούν θα αφορούν σε μήνα, τρίμηνο, εξάμηνο, έτος.

Τύποι εγγραφών εσόδων / εξόδων

Στους τύπους εγγραφών εσόδων – εξόδων έχει προστεθεί η παράμετρος «Έλεγχος χρονικού διαστήματος μερισμού»

Με την παραπάνω παράμετρο θα πρέπει να ενεργοποιείται ο έλεγχος για τη συμπλήρωση χρονικού διαστήματος κατά την καταχώριση της εγγραφής.

Λογαριασμοί εσόδων / εξόδων/ Είδη / Υπηρεσίες

Στα στοιχεία των λογαριασμών εσόδων / εξόδων, των ειδών και των υπηρεσιών, προστέθηκε η παράμετρος «Έλεγχος ορισμού διαστήματος μερισμών».

Σημείωση: Η παράμετρος που έχει οριστεί στα στοιχεία των λογαριασμών /ειδών/ υπηρεσιών σε συνδυασμό με την αντίστοιχη παράμετρο στον τύπο της εγγραφής, λαμβάνονται υπόψη για τον έλεγχο συμπλήρωσης διαστήματος στα στοιχεία των εγγραφών εσόδων / εξόδων.

Εγγραφές εσόδων – εξόδων

Στις γραμμές των εγγραφών εσόδων – εξόδων που καταχωρίζονται με τύπο εγγραφής και λογαριασμό εσόδων/εξόδων που ελέγχει τον ορισμό χρονικού διαστήματος, μπορεί να οριστεί διάστημα ημερομηνιών στο οποίο αναφέρεται το έσοδο ή το έξοδο.

Ανάλογα τι έχει οριστεί στην παράμετρο για τον τρόπο δημιουργίας περιόδων μερισμού, το ποσό της εγγραφής, «σπάει» σε διαστήματα.

Εγγραφές εσόδων / Εξόδων

Στην ανάλυση γραμμής των εγγραφών εσόδων/εξόδων προστέθηκε η δυνατότητα να οριστεί το διάστημα στο οποίο αναφέρεται η το έσοδο ή το έξοδο που καταχωρίζεται.

Ανάλογα με τον τρόπο δημιουργίας των περιόδων μερισμού, που έχει οριστεί στις παραμέτρους εσόδων / εξόδων το ποσό της γραμμής της εγγραφής, μερίζεται σε διαστήματα. Τα διαστήματα αυτά μπορεί να αναφέρονται σε «‘Ετος / Εξάμηνο/ Τρίμηνο/ Μήνας»

Σημείωση : Στα στοιχεία των εγγραφών εσόδων / εξόδων στην επιλογή «Μερισμοί» που είναι διαθέσιμη με δεξί κλικ στα στοιχεία της εγγραφής, εμφανίζονται τα στοιχεία μερισμών ποσών για όλες τις γραμμές της εγγραφής εσόδων – εξόδων.

Επανυπολογισμός εγγραφών

Στην επιλογή «Μερισμοί» που είναι διαθέσιμη με δεξί κλικ στα στοιχεία των εγγραφών εσόδων – εξόδων, μέσω της επιλογής «Επανυπολογισμός» μπορεί να γίνει υπολογισμός των διαστημάτων και των ποσών μερισμού των γραμμών της εγγραφής σύμφωνα ότι ισχύει στις παραμέτρους εσόδων – εξόδων τη στιγμή που θα εκτελεστεί η εργασία.

.