Ενημέρωση πίνακα Κ έντυπο Ε3 Accountant/Control

Η ενημέρωση του πίνακα Κ που περιλαμβάνεται στο έντυπο Ε32016, γίνεται από τα στοιχεία μερισμών εσόδων / εξόδων για τα απλογραφικά βιβλία ή από το Ισοζύγιο διαφορών λογιστικής & Φορολογικής βάσης για τα διπλογραφικά βιβλία.

Η ενημέρωση του πίνακα γίνεται μέσω αντίστοιχης επιλογής που έχει προστεθεί στα στοιχεία του εντύπου Ε3.

Ενημέρωση πίνακα Κ στα απλογραφικά βιβλία

Στα στοιχεία του εντύπου Ε32016, για εταιρίες που τηρούν «Απλογραφικά βιβλία», προστέθηκε η επιλογή «Στοιχεία μερισμών». Μέσω της παραπάνω επιλογής υπολογίζονται από τα στοιχεία μερισμών για τα έσοδα και τα έξοδα, τα ποσά που αναφέρονται στη χρήση. Το αποτέλεσμα του υπολογισμού εμφανίζεται σε οθόνη.

 

Επιλέγοντας ΟΚ στην παραπάνω οθόνη τα ποσά μεταφέρονται στα στοιχεία του Ε3.

Ενημέρωση πίνακα Κ στα Διπλογραφικά βιβλία

Στα στοιχεία του εντύπου Ε32016, για εταιρίες που τηρούν «Διπλογραφικά βιβλία», προστέθηκε η επιλογή «Ισοζύγιο Διαφορών». Μέσω της παραπάνω επιλογής υπολογίζονται για τους λογαριασμούς της ομάδας 6* και τις ομάδας 7* οι διαφορές λογιστικής & φορολογικής βάσης που προκύπτουν από τις εγγραφές που έχουν καταχωριστεί.

Μέσω της επιλογής «Ισοζύγιο διαφορών», εμφανίζονται οι λογαριασμοί που έχουν διαφορά στα ποσά λογιστικής και φορολογικής βάσης .

Για τους λογαριασμούς που έχουν διαφορά λογιστικής και φορολογικής βάσης, είναι απαραίτητο να οριστεί το πρόσημο της διαφοράς στη στήλη διαφοράς επιλέγοντας τα σύμβολα «+» ή «-».

Μόνο σε όσους λογαριασμούς οριστεί πρόσημο διαφοράς θα συμπεριληφθούν στον υπολογισμό των στοιχείων του πίνακα Κ.

Επιπλέον, με δεξί κλικ στα στοιχεία των διαφορών υπάρχει δυνατότητα να καθοριστεί το πρόσημο των προσωρινών διαφορών για τους λογαριασμούς που εμφανίζονται.

Αφού οριστεί το πρόσημο των λογαριασμών, επιλέγοντας ΟΚ τα ποσά των λογαριασμών που έχουν χαρακτηριστεί μεταφέρονται στο έντυπο.