Ε.Λ.Π. Defacto Λογιστική (DL)

Για την παρακολούθηση της λογιστικής της επιχείρησης σύμφωνα με τις διατάξεις που ορίζει ο νόμος περί Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στα σχετιζόμενα με τα νέα λογιστικά πρότυπα πεδία, αλλά και να δείτε τα επηρεαζόμενα σημεία στις σχετικές οντότητες της εφαρμογής, (άρθρα λογιστικής, εκτυπώσεις λογιστικής κ.λπ.) .

Παραμετροποίηση

Εργασία

Convert

Για την παρακολούθηση των στοιχείων της εταιρίας σας κατά ΕΛΠ :

  • δώστε εντολή εκτέλεσης του Prog\DLCONV.EXE
  • στο παράθυρο “Λίστα Εταιριών”, που εμφανίζεται, επιλέξτε την εταιρία, τα στοιχεία της οποίας, θέλετε να παρακολουθήσετε κατά ΕΛΠ και πατήστε το πλήκτρο “Συνέχεια”
  • επιβεβαιώστε με “Ναι” στο παράθυρο που θα εμφανιστεί

10.JPG

  • επιβεβαιώστε την ενεργοποίηση Φορολογικών Προτύπων με “Ναι”

13.JPG

  • Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η εφαρμογή εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα:

11.JPG

Γενικές

 

Παραμετροποίηση-> Εταιρία-> Γενικές Παράμετροι

  • “Παρακολούθηση κατά ΕΛΠ”

Στη Σελίδα “2” της οθόνης “Ορισμός γενικών παραμέτρων” ενσωματώθηκε νέα παράμετρος

Παρακολούθηση κατά ΕΛΠ στην οποία έρχεται εξ’ ορισμού η τιμή “Ναι” (με την προϋπόθεση ότι είχατε απαντήσει “Ναι” στο ερώτημα “Ενεργοποίηση Φορολογικών Προτύπων” κατά τη διαδικασία εκτέλεσης του Convert) . Η παράμετρος αυτή τροποποιείται μόνο αν το αρχείο κινήσεων είναι κενό .

5.JPG

Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν έχετε επιλέξει παρακολούθηση κατά ΕΛΠ, η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα μέσω της νέας επιλογής “Αλλαγή στοιχείων ποσών” (από το μενού Παραμετροποίηση Εταιρία )

Παραμετροποίηση ->Εγγραφές-> Ημερολόγια

Η εφαρμογή, στην οθόνη “Προβολής ημερολογίου” θέτει εξ ορισμού στο νέο πεδίο “Στοιχεία ποσών” την τιμή “και τα δύο” (για την παρακολούθηση λογιστικών και φορολογικών ποσών). Εννοείται ότι για την απεικόνιση των ποσών σε λογιστική και φορολογική βάση, η περιοχή των στηλών του ημερολογίου τροποποιήθηκε ανάλογα

6.JPG

 

Λογιστική

 

Λογιστικά άρθρα 

Διαχείριση άρθρων Τροποποίηση άρθρων Zoom

Ενσωματώθηκε στα “Συμπληρωματικά στοιχεία εγγραφής” (zoom της γραμμής) το πεδίο “Φορολογικό ποσό”, η τιμή του οποίου έρχεται συμπληρωμένη με το ποσό που υπάρχει στη χρέωση ή στην πίστωση .

7.JPG

Η τιμή του πεδίου επιδέχεται τροποποίηση, αν το πεδίο “Στοιχεία ποσών” στην επικεφαλίδα του άρθρου είναι “Και τα δύο” . Δεν επιδέχεται αλλαγή, αν το πεδίο έχει ενημερωθεί με την τιμή “Φορολογικό” ή “Λογιστικό”

Εκτυπώσεις

  • Λογιστικής Οικονομικές
  • Φορολογικών διαφορών

Στις εκτυπώσεις Γενικής λογιστικής (π.χ. Ισοζύγιο) προστέθηκε το κριτήριο “Επιλογή Ποσών με δυνατότητα εκτύπωσης των αριθμητικών στοιχείων των λογαριασμών σε λογιστική ή φορολογική βάση

Η νέα εκτύπωση “Κατάσταση Φορολογικών Διαφορών, σας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα τους λογαριασμούς που υπάρχουν διαφορές μεταξύ λογιστικών και φορολογικών στοιχείων