Δημιουργία ειδικών κωδικών Φορολογικών στοιχείων για υποβολή ( ΜΥΦ)

Η δημιουργία ειδικών κωδικών είναι διαθέσιμη μέσα από τα στοιχεία την Εταιρίας μέσω της επιλογής «Δημιουργία ειδικού Κωδικού ΥΦΣ»

Με την παραπάνω επιλογή εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη όπου θα πρέπει να οριστούν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία των ειδικών κωδικών.

Στο χρήστη Taxinet & στον Κωδικό Εισόδου και αντίστοιχα στο  νέο χρήστη Taxinet & νέο κωδικό εισόδου, προτείνονται τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί στα αντίστοιχα πεδία των στοιχείων εταιρίας. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει Login στην αντίστοιχη υπηρεσία του Taxinet.

Προσοχή: Για τις ατομικές εταιρίες, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ειδικών κωδικών, οι κωδικοί taxis της εταιρίας.

Αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο κωδικός taxis του εξουσιοδοτημένου προσώπου (Λογιστή, ή νόμιμου εκπροσώπου) κατά τη δημιουργία ειδικών κωδικών

Θα πρέπει να επιλεγεί ο ρόλος στον οποίο θα αναφέρεται ο ειδικός κωδικός που θα δημιουργηθεί. Αν πρόκειται για ατομική επιχείρηση, οι ειδικοί κωδικοί που θα δημιουργηθούν αφορούν στην ίδια την εταιρία (δηλαδή αφορούν στην επιλογή «Για τον εαυτό μου»). Αν οι ειδικοί κωδικοί δημιουργούνται για νομικό πρόσωπο τότε οι ειδικοί κωδικοί αφορούν στο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Αν στον ρόλο επιλεγεί μία από τις παρακάτω τιμές:

  • Λογιστής
  • Νόμιμος εκπρόσωπος

Για τη δημιουργία των ειδικών κωδικών λαμβάνεται υπόψη και το ΑΦΜ της εταιρίας για την οποία δημιουργούνται οι ειδικοί κωδικοί ώστε να υπάρχει σύνδεση του ειδικού κωδικού με το ΑΦΜ που έχει εξουσιοδοτήσει το λογιστή ή το νόμιμο εκπρόσωπο.

 

Στη συνέχεια θα πρέπει να οριστεί ο Κωδικός εισόδου Υ.Φ.Σ και το Συνθηματικό Χρήστη που θα δημιουργηθούν. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα στοιχεία του θα οριστούν στον Κωδικό εισόδου Υ.Φ.Σ και στο συνθηματικό χρήστη. Τόσο ο κωδικός εισόδου όσο και το συνθηματικό χρήστη θα πρέπει να ακολουθούν τους παρακάτω κανόνες:

 

Αφού οριστούν τα στοιχεία του ειδικού Κωδικού με ΟΚ στην προηγούμενη φόρμα δημιουργείται ο ειδικός κωδικός με τα στοιχεία που ορίστηκαν. Μετά τη δημιουργία του κωδικού στο Taxis γίνεται καταχώριση του κωδικού και στα στοιχεία της εταιρίας.

Η παραπάνω διαδικασία είναι διαθέσιμη και από τη λίστα των εταιριών χρησιμοποιώντας την επιλογή που εμφανίζεται με δεξί κλικ.

 

Για τη μεταβολή των ειδικών κωδικών ανατρέξτε στο κείμενο "Μεταβολή ειδικών κωδικών υποβολής Φορολογικών στοιχείων (ΜΥΦ)"