Βελτιώσεις έκδοσης Accountant 3.58b

Βελτιώσεις περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ

Προσοχή! Είναι απαραίτητο να εκτελεστεί η εργασία "Αναβάθμιση μεταβλητών" με το προτεινόμενα κριτήρια.  

  • Βελτιώθηκε ο τρόπος υπολογισμού του κωδικού 401 ώστε να μεταφέρεται το πιστωτικό υπόλοιπο πάντα από την προηγούμενη φορολογική περίοδο.
  • Πλέον για τον υπολογισμό του ΦΠΑ που πρέπει να ενημέρωθεί βάσει pro rata (κωδικός 411) λαμβάνεται υπόψη και ο ΦΠΑ των παγίων.
  • Βελτιώθηκε ο τρόπος υπολογισμού των λοιπών αφαιρούμενων / προστιθέμενων ποσών σε περίπτωση ύπαρξης εσόδων με 6% και 6,5% ή 5% και 4% ΦΠΑ.
  • Βελτιώθηκε ο τρόπος ενημέρωσης της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ σε περίπτωση ένταξης, της εταιρίας ή του προμηθευτή στο ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ (αρ.39β)
  • Στα στοιχεία των δηλώσεων προστέθηκε το πεδίο "Ανενεργή". Εφόσον ενεργοποιηθεί η παράμετρος "Ανενεργή", τότε τα ποσά της δήλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό δήλωσης (επόμενης περιόδου).

Λοιπές βελτιώσεις

Στις εκτυπώσεις "Καρτέλες με αντιστοιχίσεις ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ" προστέθηκε το κριτήριο "Το διάστημα αφορά σε ημερομηνίες εισπράξεων /πληρωμών". Εφόσον επιλεγεί το κριτήριο αυτό τότε στις καταστάσεις εμφανίζονται κινήσεις με βάση την ημερομηνία είσπραξης / πληρωμής ειδικού καθεστώτος καταβολής ΦΠΑ (Αρ.39β)