Μεταβολή Συντελεστών ΦΠΑ ΠΟΛ.1154/2015 (SHS Restaurant)

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα σχετικά με την αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ, από 1 Οκτωβρίου 2015, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για εργασίες που θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε στο ξενοδοχειακό σας πρόγραμμα Singularlogic Hospitality System.

Πιο συγκεκριμένα από 1 Οκτωβρίου 2015 για τα νησιά που δεν θα ισχύουν πλέον οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, οι αλλαγές θα είναι από 16% σε 23%.

Ακολουθεί προτεινόμενη λίστα εργασιών, από την οποία βάσει των αναγκών σας θα επιλέξετε τις κατάλληλες για εσάς εργασίες.

Για τυχόν διευκρίνηση, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα υποστήριξης.

Εργασίες μετά το κλείσιμο ημέρας 30/9/2015

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η λήψη αντιγράφων ασφαλείας, πριν από την οποιαδήποτε αλλαγή.

Προσοχή δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί καμιά κίνηση στο σύστημα πριν ολοκληρωθούν οι παρακάτω εργασίες.

Βήματα για τις περιοχές που μεταβαίνουν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ από το μειωμένο

  • Θα πρέπει να γίνει αλλαγή στο συντελεστή ΦΠΑ από 16% σε 23%, από Παραμετροποίηση \ Οικονομικά \ Φόροι.
  • Αμέσως μετά να γίνει αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ στο συντελεστή 23%  στο τμήμα. Η αλλαγή αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από το μενού Παραμετροποίηση \ Οικονομικά \ Τμήματα Ξενοδοχείου και πάνω στους ήδη υπάρχοντες φόρους τους αλλάζετε στους νέους συντελεστές π.χ. το 16% σε 23% κ.τ.λ. Θα πρέπει επίσης σε κάθε τμήμα, εφόσον έχει στη περιγραφή του το ποσοστό του ΦΠΑ, να του αλλάξετε την περιγραφή.
  • Σε περίπτωση που υπάρχουν On Line Pos, θα πρέπει να αλλάξετε το συντελεστή ΦΠΑ στα είδη. Αυτό γίνεται με τον παρακάτω τρόπο:

Από Αποθήκη\Τιμοκατάλογοι Σ.Π. Επιλέγετε το τμήμα Pos (σε περίπτωση παραπάνω τμημάτων επιλέγετε ένα – ένα τμήμα ξεχωριστά) και στη συνέχεια βρίσκετε από την λίστα τα είδη που πρέπει να γίνει αλλαγή και στο Tab Φόρος να επιλέγετε τον νέο φόρο.

  • Επίσης από Παραμετροποίηση \Αποθήκη\Υποομάδες Ειδών θα πρέπει να αλλάξετε το συντελεστή ΦΠΑ στις αντίστοιχες υποομάδες προκειμένου να ενημερώνεται αυτόματα ο συντελεστής ΦΠΑ στη δημιουργία νέου είδους.
  • Μετά την αλλαγή θα πρέπει να ελέγξετε εάν έχουν γίνει οι διορθώσεις σε όλα τα είδη. Ο έλεγχος θα γίνει από τη λίστα που θα βρίσκεται Εκτυπώσεις \ Αποθήκη \ Λίστα Ειδών
  • Για την επιβεβαίωση ότι έχουν πραγματοποιηθεί σωστά οι αλλαγές, εκδώστε μια ΑΛΠ με ένα είδος και ελέγξτε την αποφορολόγησή του.