Μαθητολόγιο - Έκδοση 4.1.0 Βελτιώσεις

Σύνδεση οικονομικού υπόχρεου του μαθητή με σειρά τιμολογίου που θα του εκδοθεί

Διαχείριση προσώπων -> Γονείς/Κηδεμόνες

Στα Γενικά στοιχεία της καρτέλας Γονέας /Κηδεμόνας προστέθηκε το πεδίο “προτεινόμενη σειρά τιμολόγησης” ώστε να προτείνεται στην τιμολόγηση Μαθητή (μαζική ή ατομική μαθητή) η σειρά αυτή .

Σε περίπτωση που και ο Γ/Κ και ο Γ/Κ Μαθητή έχουν συμπληρωμένο το συγκεκριμένο πεδίο η προτεινόμενη στο τιμολόγιο σειρά θα είναι αυτή που ορίσατε στην καρτέλα του Γ/Κ Μαθητή .

ProteinomeniSeiraTimologisis.JPG

 

Επιπλέον πεδία χρήστη στον Υποψήφιο και στον Απόφοιτο Μαθητή

Διαχείριση προσώπων -> Απόφοιτοι/ Υποψήφιοι μαθητές

Η εφαρμογή παρέχει στις καρτέλες του Απόφοιτου/Υποψήφιου μαθητή τη δυνατότητα χρήσης επιπλέον ελεύθερων καθοριζόμενων πεδίων που δεν είναι κοινά με αυτά του Ενεργού αλλά ούτε και μεταξύ τους. Τα πεδία αυτά εμφανίζονται στη σελίδα “Στοιχεία Χρήστη” της καρτέλας του Απόφοιτου/Υποψήφιου μαθητή και είναι :

  • 5 πεδία Zoom (Zoom 6 έως Zoom 10): τα πεδία αυτά προσφέρουν μεγάλη ευελιξία προσαρμογής στις ανάγκες μίας εταιρίας, αφού χρησιμοποιούνται για το διαχωρισμό των zoom μεταξύ του ενεργού, υποψήφιου και απόφοιτου μαθητή
  • 5 αλφαριθμητικά πεδία (Κείμενο 11 έως Κείμενο 15)
  • 5 αριθμητικά πεδία (Νούμερο 6 έως Νούμερο 10)

Επισήμανση : Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την ενεργοποίηση Υποψήφιου Μαθητή μπορείτε να ορίσετε παραμετρικά τα πεδία που αντιγράφονται από την οντότητα StCandidates στην οντότητα Student, με την κατάλληλη εγγραφή στο StudBookCust.ini (ο περιορισμός που υπάρχει είναι ότι τα high level ονόματα των πεδίων προς μεταφορά θα πρέπει να είναι τα ίδια και στις δύο οντότητες):

Ενδεικτικό παράδειγμα:

[StCandidateActivation]

ExtraFieldsToCopy=Zoom1,Text4,Text8,Number4

 

Δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στη λίστα των μαθητών μέσα από τη δραστηριότητα

Οικονομική διαχείριση -> Δραστηριότητες  

Στη σελίδα “Μαθητές” της “Δραστηριότητας” ενσωματώθηκε νέο πλήκτρο pliktroEntolon.JPG το οποίο καλεί τη διαδικασία της ηλεκτρονικής επικοινωνίας .

 

Διαχείριση Μαζικής αποστολής SMS βάσει τύπου Επιστολής στον Γ/Κ

Στη μαζική αποστολή SMS προς Γονείς/Κηδεμόνες προστέθηκε, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποστολής, η δυνατότητα να επιλέγονται οι Γονείς/Κηδεμόνες στους οποίους θα αποσταλεί το sms βάσει του “Τύπου επιστολής” (Ενημερωτική ή Οικονομική) που υπάρχει σε κάθε Γονέα/Κηδεμόνα Μαθητή.

 

Ενσωμάτωση επιπλέον ελεύθερων καθοριζόμενων πεδίων (UDF) στις καρτέλες Ενεργών Μαθητών και Γ/Κ

Διαχείριση Προσώπων -> Ενεργοί Μαθητές-Γονείς/Κηδεμόνες

Η εφαρμογή ενσωματώνει στην καρτέλα του Ενεργού μαθητή και Γονέα/Κηδεμόνα επιπλέον πεδία .

Συγκεκριμένα :

Γονέας /Κηδεμόνας

  • Πατρώνυμο Γ/Κ
  • Μητρώνυμο Γ/Κ
  • Τόπος γέννησης
  • Ημερομηνία γέννησης

Ενεργός Μαθητής

Επίσης στη σελίδα “Στοιχεία χρήστη” της καρτέλας του ενεργού μαθητή

  • 2 πεδία ημερομηνιών (τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για την παρακολούθηση ημερομηνιών)
  • 5 αλφαριθμητικά πεδία (Κείμενο 11 έως Κείμενο 15)

 

Προσθήκη νέας οντότητας “Αδερφός Μαθητή

Η νέα οντότητα συνδέθηκε με τον Ενεργό και τον Απόφοιτο Μαθητή στη σελίδα “Οικογενειακά Στοιχεία” και με τον Υποψήφιο Μαθητή στη σελίδα “Αδέλφια”. Μέσω αυτής αποκτάτε τη δυνατότητα σύνδεσης του επιλεγμένου Μαθητή (Ενεργού, Απόφοιτου, Υποψήφιου) με έναν αδελφό (που μπορεί επίσης να είναι Ενεργός, Απόφοιτος, Υποψήφιος, ή και να μην είναι μαθητής του Σχολείου), ενώ δημιουργείται αυτόματα και η αμφίδρομη σχέση .

 

Υποστήριξη γέφυρας με Αccountant Β’ κατηγορίας

Εργαλεία Πλήρης Κατάλογος Παραμέτρων Οργάνωση λειτουργίας

Στη νέα έκδοση της εφαρμογής υποστηρίζεται η εξαγωγή άρθρων προς Accountant B’ κατηγορίας .

Για τη σωστή ενημέρωση της εφαρμογής θα πρέπει να παραμετροποιηθεί κατάλληλα κάθε σχετική οντότητα στο “Μαθητολόγιο”. Ειδικότερα, στα γενικά στοιχεία της εταιρίας μαθητολογίου (Εργαλεία Πλήρης Κατάλογος Παραμέτρων Παραμετροποίηση Οργάνωση Λειτουργίας Εταιρείες Ομίλου), το πεδίο “Τρόπος Ενημέρωσης Λογιστικής” πρέπει να ενημερωθεί με : “Accountant B’ κατηγορίας” .

Μια άλλη ρύθμιση την οποία χρειάζεται να κάνετε για τη γεφύρωση με Accountant B’ κατηγορίας αφορά στη σύνδεση του νέου πίνακα “Συντελεστής καθαρού κέρδους” με τις “Κατηγορίες Φόρων” και κατ’ επέκταση με κάθε υπηρεσία.

foros.JPG

 

Διαχείριση Δραστηριοτήτων Καθηγητών /Δυνατότητα επιλογής Καθηγητή ανά Προγραμματισμό

Οικονομική Διαχείριση Δραστηριότητες Καθηγητών

Στη νέα έκδοση της εφαρμογής ενσωματώθηκε η σύνδεση της Δραστηριότητας Καθηγητή με την Εγγραφή Προγραμματισμού με σχέση 1 προς πολλά.

Τη νέα επιλογή “Δραστηριότητες Καθηγητών” θα βρείτε στο μενού της “Οικονομικής Διαχείρισης”. Η ενεργοποίησή της εμφανίζει λίστα όλων των εγγραφών της οντότητας Δραστηριότητα Καθηγητή.

 

Εμφάνιση μηνύματος κατά την αποστολή SMS όταν το υπόλοιπο δεν επαρκεί

Προστέθηκε έλεγχος ο οποίος διενεργείται κατά τη διαδικασία αποστολής SMS και προειδοποιεί το χρήστη στην περίπτωση που το υπόλοιπο των διαθέσιμων μονάδων SMS δεν επαρκεί . Αν επιχειρήσετε δηλαδή την αποστολή SMS, ενώ δεν διαθέτετε επαρκές υπόλοιπο, θα λάβετε προειδοποιητικό μήνυμα (π.χ. Οι διαθέσιμες μονάδες SMS δεν επαρκούν για την αποστολή όλων των μηνυμάτων – κόστος αποστολής 50.00/υπόλοιπο 30.00). Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τη λανθασμένη αποστολή SMS (αποστέλλονται μερικώς και όχι πλήρως).

 

Δυνατότητα αναφοράς παράδοσης και ιστορικού κατάστασης κατά την αποστολή SMS

Στο μενού της “Διαχείρισης Προσώπων” ενσωματώθηκε η επιλογή “Ιστορικό αποστολών ενημερωτικών SMS, η ενεργοποίηση της οποίας εμφανίζει λίστα με τις εγγραφές ιστορικού αποστολών για κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία που αφορά σε SMS . Με την αποστολή ενός SMS επιστρέφει αναφορά παράδοσης του παρόχου μέσα στην εφαρμογή .

Συγκεκριμένα :

Μετά από κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία δημιουργείται νέα εγγραφή στον πίνακα του ιστορικού αποστολών η οποία τηρεί την ημερομηνία και ώρα αποστολής, το SMS ID, τον αριθμό κινητού και τα στοιχεία του παραλήπτη.

Επιλέγοντας τις εγγραφές του πίνακα και εκτελώντας επί αυτών τη νέα εργασία “Ενημέρωση Κατάστασης”, η οποία βρίσκεται ενσωματωμένη στο μενού “Ενέργειες”, ενημερώνονται οι εγγραφές του Ιστορικού αποστολών με την κατάσταση του SMS τη δεδομένη στιγμή . Έτσι γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή ποια παραδόθηκαν, απορρίφτηκαν ή εκκρεμούν.

Anafora Sms.JPG

 

myGalaxy Βιβλιοθήκη

Στο μενού “Οδηγίες” ενσωματώθηκε νέο υπομενού “myGalaxy Βιβλιοθήκη με σκοπό να καλύψει την ανάγκη πρόσβασης σε εταιρική πληροφόρηση (μέσω internet).

Η ενεργοποίηση του μενού myGalaxy Βιβλιοθήκη σας μεταφέρει στο διαδικτυακό τόπο “myGalaxy” και συγκεκριμένα στη Βιβλιοθήκη, με προεπιλεγμένη την εφαρμογή ενδιαφέροντός σας, το Μαθητολόγιο δηλαδή, μέσα από τον οποίο μπορείτε να αντλήσετε γρήγορα και εύκολα πληροφορίες που σχετίζονται με την εφαρμογή, όπως βελτιώσεις – χαρακτηριστικά εκδόσεων .

bibliothiki.JPG