Λογιστικές Υπηρεσίες myGalaxy - Ισοζύγια Λογαριασμών

Τα ισοζύγια λογαριασμών αποστέλλονται στη Λογιστική Υπηρεσία του myGalaxy :

  • μέσω συγκεκριμένης εργασίας που εκτελείται από την εκάστοτε εφαρμογή

ή

  • μέσω αρχείου Ascii για να καλυφθούν οι περιπτώσεις ενημέρωσης από εφαρμογές τρίτων

Σημείωση : Σε περίπτωση που αποστέλλονται στην Υπηρεσία του “myGalaxy” περισσότερα του ενός ισοζύγια τότε στον υπολογισμό θα λαμβάνεται υπόψη, το τελευταίο ισοζύγιο στη λίστα “Ισοζύγια λογαριασμών”, σύμφωνα το ID, που “παίζει” το ρόλο της αύξουσας αρίθμησης.

Η οθόνη “Ισοζύγιο λογαριασμών” διαμορφώνεται ως εξής :

 

Λογαριασμοί Λ.Σ.

Οι λογαριασμοί λογιστικού σχεδίου του ΕΓΛΣ της επιχείρησης αντιστοιχίζονται με τους λογαριασμούς ΕΛΠ, σύμφωνα με την εργασία Αντιστοιχία λογαριασμών, που περιγράφεται στη σχετική ενότητα, και για τις δύο χρήσεις (κλειόμενη και προηγούμενη διαχειριστική από αυτή που κλείνετε) ώστε να πάρετε τον ισολογισμό και τις οικονομικές καταστάσεις σύμφωνα με τα ΕΛΠ.

Τα στοιχεία της προηγούμενης χρήσης, φορολογικού έτους 2014, η οποία είχε κλείσει με το ΕΓΛΣ προσαρμόζονται στα ΕΛΠ, ώστε να είναι συγκρίσιμα με αυτά της χρήσης 2015 (η οποία θα κλείσει σύμφωνα με τα ΕΛΠ).

LogariasmoiLogistikis.jpg

 

Απογραφή

Ίδια ακριβώς λογική και στα στοιχεία απογραφής . Οι κατηγορίες ΕΓΛΣ της επιχείρησης εμφανίζονται αντιστοιχισμένες με τις κατηγορίες ΕΛΠ . Ουσιαστικά, έρχονται τα ποσά απογραφής έναρξης και λήξης είτε από το βιβλίο απογραφής είτε από τους λογαριασμούς λογιστικής .

Σημείωση : Αν μετά την εισαγωγή του ισοζυγίου στη “Λογιστική υπηρεσία” myGalaxy, είχατε επέμβει, τροποποιώντας την πρότυπη αντιστοίχιση, η υπηρεσία σας επιτρέπει, ενεργοποιώντας το πλήκτρο της “Αντιστοίχισης” Antistoixisi12.jpg(στο πάνω δεξί τμήμα του Ισοζυγίου λογαριασμών) την ορθή ενημέρωση των στοιχείων του ισοζυγίου σύμφωνα με τις δικές παρεμβάσεις στις πρότυπες αντιστοιχίσεις .