Λογιστικές Υπηρεσίες myGalaxy - Αντιστοιχία λογαριασμών ΕΓΛΣ με ΕΛΠ

AntistoixiaLogariasmon122222.jpg Αντιστοιχία λογαριασμών ΕΓΛΣ με ΕΛΠ

Το πλέον σημαντικό σημείο που διαθέτει η Υπηρεσία είναι μια πρότυπη αντιστοίχιση λογαριασμών του ΕΓΛΣ με τους λογαριασμούς του ΕΛΠ, την οποία μπορείτε να δείτε αν ενεργοποιήσετε το πλήκτρο “Αντιστοιχία λογαριασμών” (δεύτερο εν σειρά από την ομάδα των πλήκτρων, στο πάνω δεξί μέρος του παραθύρου) που βρίσκεται στο παράθυρο της οικονομικής χρήσης.

OikonomikiXrisi.jpg

 

Αυτός θεωρείται και ο βέβαιος τρόπος να αποφεύγεται η αλλαγή του λογιστικού σχεδίου, που η επιχείρησή σας παρακολουθούσε μέχρι σήμερα, αφού γίνεται αυτόματη μετατροπή των λογαριασμών λογιστικού σχεδίου της επιχείρησης από ΕΓΛΣ σε ΕΛΠ, και υπολογίζονται οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις .

LogariasmoiLogistikis.jpg

 

Αντιστοίχιση λογιστικών κατηγοριών ειδών ΕΓΛΣ με τις κατηγορίες ειδών ΕΛΠ

Εκτός από την πρότυπη αντιστοίχιση λογαριασμών του ΕΓΛΣ με τους λογαριασμούς του ΕΛΠ η υπηρεσία διαθέτει και πρότυπη αντιστοίχιση λογιστικών κατηγοριών ειδών ΕΓΛΣ με τις κατηγορίες ειδών ΕΛΠ, που θα χρησιμοποιήσει για τον υπολογισμό ποσών απογραφής έναρξης και λήξης αποθεμάτων .

Αν τα στοιχεία της απογραφής έχουν ενημερώσει λογαριασμούς λογιστικού σχεδίου, τότε κρίνεται απαραίτητο, κατά την αντιστοίχιση κατηγοριών ειδών, για κάθε αντιστοίχιση κατηγορίας, να δηλωθεί στη “Μάσκα λογαριασμού ” ο λογαριασμός που έχει ενημερωθεί με ποσά απογραφής (έναρξης και λήξης) . Διαφορετικά, αν οι λογιστικές κατηγορίες δεν συνδεθούν με μάσκες λογαριασμού, τότε τα στοιχεία απογραφής έναρξης και λήξης θα προκύπτουν μέσω των στοιχείων του βιβλίου απογραφής που κάθε εφαρμογή έχει αποστείλει στη Λογιστική Υπηρεσία.

KatigoriesEidon.jpg