One Touch Retail - Έκδοση 3.6.0.11 - Βελτιώσεις

Μαζική επιλογή κατηγοριών τερματικών στην οθόνη των εκπτώσεων (One Touch Retail) 

Κανόνες πώλησης -> Εκπτώσεις-> Τερματικά ->Κατηγορίες τερματικών

Παρέχεται πλέον η δυνατότητα της μαζικής επιλογής κατηγοριών τερματικών στη φόρμα των εκπτώσεων . Πατώντας στις “Κατηγορίες τερματικού” το σύμβολο με τις τελίτσες, ανοίγει σχετική οθόνη από την οποία επιλέγετε είτε με τη χρήση του ποντικιού είτε με το συνδυασμό Ctrl +A τις επιθυμητές κατηγορίες, τις οποίες θα ενσωματώσετε στην επιλεγμένη γραμμή .

Ταξινόμηση στον πίνακα Εκπτώσεις και είδη στην οθόνη των εκπτώσεων (One Touch Retail)

Κανόνες πώλησης-> Εκπτώσεις ->Εκπτώσεις και είδη

Στον πίνακα των εκπτώσεων και ειδών στην οθόνη των Εκπτώσεων μπορείτε να δηλώσετε αύξουσα ή φθίνουσα σειρά ταξινόμησης. Η εφαρμογή θα ανακατατάξει τις γραμμές των εκπτώσεων και ειδών με βάση το κριτήριο ταξινόμησης .

Εισαγωγή/εξαγωγή εκπτωτικών καταλόγων από excel μέσω addin (One Touch Retail)

Σε αυτή την έκδοση προστέθηκε η δυνατότητα εισαγωγής/εξαγωγής εκπτωτικών καταλόγων από αρχείο “Excel” μέσω addin. Ο χρήστης εισάγει τα δεδομένα σε ένα φύλλο εργασίας “Excel” και όταν διεκπεραιωθεί η εργασία ενημερώνει το “OTR” .

Η ενσωμάτωσή του control στην επιφάνεια εργασίας πραγματοποιείται, με τις γνωστές σε εσάς διαδικασίες, από το σχεδιασμό των Layouts .

excelImportExport.JPG

  • Εξαγωγή σε excel : Η εξαγωγή του εκπτωτικού καταλόγου σε ένα φύλλο Excel γίνεται με ένα mouse κλικ στο σχετικό πλήκτρο. Υποχρεωτικά προσδιορίζετε τη διαδρομή προορισμού του αρχείου που θα δημιουργηθεί .
  • Εισαγωγή των δεδομένων : H εισαγωγή των ήδη επεξεργασμένων δεδομένων στην εφαρμογή από το αρχείο Excel γίνεται αν πατήσετε το πλήκτρο της εισαγωγής. Εμφανίζεται μια ενδιάμεση οθόνη, στην οποία ενεργοποιώντας το πλήκτρο Preview,

λαμβάνετε λεπτομερή εικόνα επί των γραμμών των καταλόγων. Τα στοιχεία αυτά τίθενται διαθέσιμα προς επισκόπηση ή περαιτέρω επεξεργασία, πριν την εκτέλεση της διαδικασίας Import .

Μεικτή πληρωμή τραπεζιού με πολλές αποδείξεις (Restaurant)

Στην οθόνη “Πληρωμή συναλλαγής” ενσωματώθηκε το πλήκτρο “Μεικτή πληρωμή” προκειμένου να εξυπηρετηθεί η περίπτωση αποπληρωμής της παραγγελίας, για την οποία έχουν εκδοθεί διαφορετικές αποδείξεις (περισσότερες της μιας), με μεικτή πληρωμή, χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, μετρητά κατά ένα μέρος και πιστωτικές κάρτες για το υπόλοιπο ποσό .

Σε μια παραγγελία για παράδειγμα καταγράφετε 5 είδη και εκδίδετε απόδειξη. Στη συνέχεια προστίθενται και άλλα 3 είδη στην παραγγελία για τα οποία εκδίδετε δεύτερη απόδειξη . Ο πελάτης συνεχίζει να προσθέτει είδη στην παραγγελία, οπότε εκδίδεται και τρίτη απόδειξη. Άρα τρεις διαφορετικές αποδείξεις εμφανίζονται στη σελίδα “Αποδείξεις” με τα στοιχεία τους : παραστατικό, ημερομηνία, σύνολο, υπόλοιπο κ.λπ. .

222.JPG

Με το πάτημα του πλήκτρου “Πληρωμή”, ανοίγει η οθόνη της “Πληρωμής συναλλαγής” στην οποία επιλέγετε “Μεικτή πληρωμή” προκειμένου να προχωρήσετε στην αποπληρωμή της παραγγελίας

cid:image001.png@01D24FE6.4B4BD8E0

συνδυάζοντας περισσότερους του ενός τρόπους πληρωμής, έστω μετρητά και δύο διαφορετικές πιστωτικές κάρτες

cid:image001.png@01D24FE6.D6A07CC0

Συμπερασματικά, αν επιλεγεί μεικτός τρόπος πληρωμής, το παραστατικό με πληρωτέο 69 € θα εξοφλείται από το συνδυασμό των τρόπων πληρωμής ως εξής : πιστωτική κάρτα (visa) 10, πιστωτική κάρτα (mastercard) 10 και μετρητά 49 .

Νέο πλήκτρο στην Πληρωμή συναλλαγής για πληρωμή όλων των παραστατικών στο επιλεγμένο δωμάτιο (Hotel)

Το νέο πλήκτρο 2.JPG, διαθέσιμο στην οθόνη της “Πληρωμής Συναλλαγής”, χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή όλων των παραστατικών της συναλλαγής από συγκεκριμένο χρεώστη (δωμάτιο). Ενεργοποιώντας “Πληρωμή όλων” και δηλώνοντας το δωμάτιο χρέωσης, η εφαρμογή μέσω ερώτησης κλείνει την παραγγελία ενώ εμφανίζει στην οθόνη “Λεπτομέρειες Συναλλαγής” (πάνω τμήμα) τον πελάτη που θα χρεωθεί, τη ξενοδοχειακή μονάδα, τον αριθμό δωματίου, το τραπέζι και χώρο συναλλαγής, το παραστατικό, την ημερομηνία & ώρα συναλλαγής. Στο κάτω, την ανάλυση της χρέωσης (είδη και δίπλα από κάθε είδος την τελική συνολική αξία μετά την έκπτωση) που αντιστοιχεί στον επιλεγμένο αριθμό δωματίου.

cid:image001.png@01D24FE7.4E544170

Ενέργεια Πάσο (Restaurant)

Ενσωματώθηκε, στις παραμέτρους πλήκτρων Restaurant, ένα νέο action με τίτλο “Ενέργεια Πάσο” το οποίο γίνεται ενεργό μέσα σε ανοιχτή παραγγελία. Μέσω αυτού αποκτάτε τη δυνατότητα εκτύπωσης ειδών στα αντίστοιχα παρασκευαστικά πόστα, με σκοπό την άμεση εκτέλεσή τους (ΠΑΣΟ).

Η επιλογή των ειδών, που θα εξυπηρετήσει το παρασκευαστήριο, γίνεται με βάση :

  • τον αριθμό σειράς που έχει δηλωθεί στη “σελίδα 2” της καρτέλας του είδους της παραγγελίας

DedomenaEidous.JPG

  • τις γραμμές ειδών που θέλετε να εκτυπωθούν

Τα είδη στην οθόνη “Ενέργεια Πάσο” προβάλλονται ομαδοποιημένα κατά σειρά . Η εικόνα που εμφανίζεται αμέσως παρακάτω σας δείχνει ποια πιάτα θα φύγουν πρώτα, δεύτερα, τρίτα κ.ο.κ. για την εκπλήρωση της παραγγελίας.

cid:image001.png@01D2513B.04F1EE10

Η εφαρμογή σας δίνει την ευκαιρία να μεταφέρετε :

  • Όλα τα είδη, ανεξαρτήτως σειράς

ή

  • Επιλεγμένο, συγκεκριμένα είδη, από τα 10 να αποστείλετε για παράδειγμα τα 7, με προοπτική να διακινηθούν και τα υπόλοιπα 3 άμεσα

Η ενημέρωση των παρασκευαστηρίων για την ετοιμασία της παραγγελίας γίνεται, ως γνωστό, με εκτύπωση που αποστέλλεται από το χώρο παραγγελίας στο επιλεγμένο παρασκευαστήριο. Στις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου action “Ενέργεια ΠΑΣΟ” μπορείτε να δηλώσετε συγκεκριμένη φόρμα εκτύπωσης (παρασκευαστηρίου).

Επιλογή ειδών κατηγορίας για αποστολή στο Παρασκευαστήριο (Restaurant)

Στον Ορισμό παρασκευαστηρίων προστέθηκε η επιλογή Όλα τα είδη. Αν τσεκαριστεί, όλα τα είδη της επιλεγμένης κατηγορίας θα αποσταλούν στο παρασκευαστήριο. Διαφορετικά, αν δεν δηλωθεί θα αποσταλούν μόνο όσα έχουν επιλεγεί στη νέα σελίδα “Είδη” που ανοίγει για το σκοπό αυτό .

e;idh.JPG

Νέα παράμετρος “Προτροπή Ανανέωσης ειδών τιμοκαταλόγων” (σε Λεπτά) (PDA)

Προστέθηκε η παράμετρος “Προτροπή Ανανέωσης ειδών τιμοκαταλόγων”, η οποία αν είναι “0” τότε, κάθε φορά που πραγματοποιείτε είσοδο σε ένα χώρο συγχρονίζονται οι τιμοκατάλογοι χώρου και έρχονται τα είδη των συγκεκριμένων τιμοκαταλόγων .

Προϋπόθεση αποτελεί :

  • να έχουν δημιουργηθεί τιμοκατάλογοι στο Restaurant
    • να έχουν αυτοί εκχωρηθεί στο “Χώροι και Τραπέζια”
    • να έχει τσεκαριστεί η παράμετρος “Μόνο είδη τιμοκαταλόγου” στο παράθυρο “Χώροι και Τραπέζια”

Η τιμή πώλησης του είδους που εμφανίζεται στη φόρμα των ειδών είναι η τιμή τιμοκαταλόγου (PDA)

Στη φόρμα των ειδών προς επιλογή, η αυτόματα προτεινόμενη τιμή του είδους είναι η τιμή τιμοκαταλόγου. Συνεπώς η τιμή πώλησης του είδους που αυτόματα προτείνεται στη φόρμα των ειδών είναι αυτή που έχει οριστεί στον τιμοκατάλογο στον οποίο ανήκει το είδος. Έτσι ο πελάτης ενημερώνεται με την ορθή τιμή κατά την παραγγελία .

Ένδειξη ότι υπάρχουν προκαθορισμένες υποχρεωτικές σημειώσεις στο είδος (PDA)

Σε είδος με προκαθορισμένες υποχρεωτικές σημειώσεις η επικεφαλίδα απεικονίζεται πλέον με πορτοκαλί χρώμα ως ένδειξη ότι υπάρχουν διευκρινιστικά υποχρεωτικά σχόλια συνδεδεμένα με το πωλούμενο είδος (π.χ. μέτριος με καστανή ζάχαρη για τον καφέ), ορισμένα στη σελίδα των Προκαθορισμένων σημειώσεων των στοιχείων του είδους .

Εμφάνιση των αγαπημένων ειδών και στην άλλη φόρμα του PDA

Μέχρι στιγμής, η διαχείριση για τα αγαπημένα είδη εμφανίζονταν στην απλή φόρμα παραγγελίας, πλέον εμφανίζεται και στην άλλη φόρμα (σύνθετη) του PDA.

Μετά την αποστολή παραγγελίας στο OTR γυρνάει αυτόματα στα τραπέζια (PDA)

Με την αποστολή παραγγελίας από το σύστημα ασύρματης παραγγελιοληψίας PDA στο OTR κλείνει η φόρμα καταχώρισης και η παραγγελία εμφανίζεται στη φόρμα με τα τραπέζια .