Business - Solution ERP 9.3.0 /Ορίζοντες Windows 5.3.0 - Βελτιώσεις

Νέα πεδία δημιουργίας /τροποποίησης & πεδία χρήστη (UDF) στις Συμβάσεις Πελατών/Προμηθευτών

Ενσωματώθηκαν στις Συμβάσεις και στις γραμμές τους τα Standard πεδία δημιουργία/τροποποίηση εγγραφής (RecCru, RecCrD, RecModD, RecModU).

Επίσης, ενσωματώθηκαν στη Σύμβαση πεδία Χρήστη και συγκεκριμένα 6 πεδία Κειμένου, 6 πεδία Αξίας, 7 πεδία Επιλογής, 6 πεδία Ημερομηνίας και 5 πεδία Ζοοm.

Επιτρέπεται η καταχώριση του ίδιου κωδικού παρτίδας σε περισσότερες από μια γραμμές του grid σε παραστατικά Πωλήσεων/Αγορών/Αποθήκης

Εργαλεία-> Πλήρης κατάλογος παραμέτρων ->Παραμετροποίηση-> Οργάνωση λειτουργίας-> Κανόνες λειτουργίας-> Αποθέματα

Στο τμήμα “Αριθμοί σειράς/Παρτίδες” στη σελίδα “Αποθέματα” της “Διαχείρισης παραμέτρων” ενσωματώθηκαν δύο νέες παράμετροι :

  • Έλεγχος μοναδικότητας Κωδικού Παρτίδας : Διενεργείται έλεγχος μοναδικότητας κωδικού παρτίδας στις γραμμές του παραστατικού . Αν η παράμετρος είναι τσεκαρισμένη και ο κωδικός παρτίδας υπάρχει ήδη στις γραμμές του παραστατικού εμφανίζεται απαγορευτικό μήνυμα και δεν επιτρέπεται η καταχώριση του. Σε αντίθετη περίπτωση, μη επιλογής της παραμέτρου, επιτρέπεται η καταχώριση του ίδιου κωδικού παρτίδας σε περισσότερες από μια γραμμές του παραστατικού.

Η συγκεκριμένη παράμετρος έρχεται εξ ορισμού ενεργοποιημένη. Μπορείτε βέβαια να επέμβετε αλλάζοντας την εξ ορισμού τιμή της .

  • Προτεινόμενη ποσότητα Παρτίδας : Κατά την καταχώριση παρτίδας, ανάλογα την τιμή που έχει δηλωθεί στη συγκεκριμένη παράμετρο, “1” ή “Υπολειπόμενη”, η εφαρμογή θα ενημερώνει την ποσότητα παρτίδας είτε με “1” είτε με την ποσότητα που απομένει .

Σημείωση : Οι παράμετροι αυτές μπορεί να ισχύσουν συνδυαστικά ή εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους .

Apothemata2.JPG

 

Δυνατότητα καθαρισμού του σχετικού κειμένου στα πλήρη στοιχεία επικεφαλίδας παρ/κών

Στα “Πλήρη στοιχεία” των παραστατικών αγορών - πωλήσεων παρέχεται πλέον η δυνατότητα διαγραφής του “Σχετικού κειμένου”.

SxetikoKeimeno.JPG

SEPA

Παραμετροποίηση

Business ERP : Εργαλεία ->Πλήρης κατάλογος παραμέτρων->  Παραμετροποίηση ->Οργάνωση λειτουργίας->  Κανόνες λειτουργίας->  Παραστατικά -1

Ορίζοντες : Εργαλεία->  Πλήρης κατάλογος παραμέτρων ->Παραμετροποίηση ->Εφαρμογή ->Εταιρεία ->Κανόνες λειτουργίας->  Παραστατικά-1

Στο τμήμα “Υποβολή SEPA” της οθόνης “Διαχείριση παραμέτρων” ενσωματώθηκαν τρία νέα πεδία :

  • Αιτιολογία κατάθεσης : προκαθορισμός αιτιολογίας κατάθεσης, η οποία θα προτείνεται στο διάλογο υποβολής SEPA, με δυνατότητα επέμβασης του χρήστη για την τροποποίησή της.
  • Περιοχή αποθήκευσης : δηλώνεται η περιοχή αποθήκευσης του xml αρχείου SEPA ώστε η αποθήκευσή του να γίνεται στην εξ ορισμού περιοχή. Η περιοχή αποθήκευσης προτείνεται στο διάλογο υποβολής SEPA με δυνατότητα αναθεώρησης της αρχικής σας δήλωσης .
  • Έλεγχος Ακύρωσης / Διαγραφής υποβληθέντων παρ/κών : ανάλογα με την τιμή της παραμέτρου (προειδοποίηση, απαγόρευση) διενεργείται ο αντίστοιχος έλεγχος προειδοποίησης ή απαγόρευσης κατά τη διαγραφή/ακύρωση απεσταλμένων στο SEPA παραστατικών πληρωμής και κατά την διαγραφή απεσταλμένων στο SEPA γραμμών παραστατικών πληρωμής .

sepa.JPG

Μαζική ενημέρωση/αποενημέρωση του πεδίου "Έχει σταλεί με SEPA"

Παρέχεται η δυνατότητα μαζικής ενημέρωσης/αποενημέρωσης του πεδίου “Έχει σταλεί με SEPA” με την προϋπόθεση ότι έχει εκχωρηθεί στο χρήστη το προνόμιο "Τροποποίηση στήλης".

GrammesPliromon.JPG

moRE

Κατά την εισαγωγή παραγγελίας από το moRE στο ERP διατηρείται στο παραγόμενο παραστατικό ο Τιμοκατάλογος που έχει δηλωθεί στο moRE