Control - Έκδοση 3.62 Νέα Λειτουργικότητα

Διαχείριση εντύπου Φ6 –Αίτηση επιστροφής ΦΠΑ για αγρότες ειδικού καθεστώτος

Μέσω της επιλογής «Αποστολή εντύπου Φ6» παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης του εντύπου Φ6 – Αίτησης επιστροφής ΦΠΑ για αγρότες ειδικού καθεστώτος. Το έντυπο Φ6 στο myGalaxy είναι δυνατόν να ενημερωθεί από κινήσεις, εγγραφών εσόδων - εξόδων, εφόσον ο τύπος εγγραφής εσόδων εξόδων που χρησιμοποιείται έχει συνδεθεί με είδος εγγραφής για το έντυπο Φ6. Αν δεν υπάρχουν καταχωρημένες κινήσεις μπορεί να γίνει καταχώρηση των στοιχείων του εντύπου απευθείας στο myGalaxy. Παράλληλα με την δυνατότητα καταχώρησης αρχικής δήλωσης για το παραπάνω έντυπο παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης τροποποιητικής και συμπληρωματικής δήλωσης.

 

Λίστα Λογαριασμών εσόδων/εξόδων – Διαχείριση χαρακτηριστικών λογαριασμών

Στη λίστα των λογαριασμών εσόδων / εξόδων παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης των χαρακτηριστικών των λογαριασμών. Συγκεκριμένα μέσω της επιλογής «Πίνακες», που εμφανίζεται με δεξί κλικ στην λίστα των λογαριασμών, μπορεί να γίνει ενημέρωση ή καθαρισμός για τους επιλεγμένους λογαριασμούς ή των λογαριασμών που βρέθηκαν για κάθε ένα από τα χαρακτηριστικά των λογαριασμών. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα αντιγραφής όλων χαρακτηριστικών που έχουν οριστεί σε επιλεγμένο λογαριασμό ή στον ανωτεροβάθμιο λογαριασμό.

 

Mε license Απλογραφικών ή Διπλογραφικών βιβλίων

Νέος τρόπος υπολογισμού ΦΠΑ

Πλέον είναι δυνατόν το έντυπο περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ να υπολογιστεί βάσει των χαρακτηριστικών που έχουν οριστεί στα στοιχεία των λογαριασμών (Εσόδων – εξόδων – λογιστικού σχεδίου ανάλογα με την κατηγορία βιβλίων της εταιρίας. Για να ενεργοποιηθεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του εντύπου περιοδικής ΦΠΑ, θα πρέπει στα στοιχεία του τύπου της περιοδικής δήλωσης, να έχει επιλεγεί ότι γίνεται υπολογισμός από κινήσεις βάσει τύπου υπολογισμού.

Ανατρέξτε στη σχετική ενότητα

 

Εξαγωγή - Εισαγωγή παραμετροποίησης ΦΠΑ

Στο μενού «Ειδικές εργασίες - Φορολογικές δηλώσεις - Παραμετροποίηση λογαριασμών» έχει προστεθεί η δυνατότητα Εισαγωγής & Εξαγωγής παραμετροποίησης του ΦΠΑ.

  • Εισαγωγή παραμετροποίησης: Με την εργασία εισαγωγής παραμετροποίησης ΦΠΑ γίνεται ενημέρωση των χαρακτηριστικών των λογαριασμών από αρχείο. Κάνοντας εισαγωγή του αρχείου logariasmos.ini, που βρίσκεται στον φάκελο εγκατάστασης της εφαρμογής, γίνεται ενημέρωση του αρχείου λογαριασμών, με τα προτεινόμενα χαρακτηριστικά από την εφαρμογή.
  • Εξαγωγή παραμετροποίησης: Με την εργασία εξαγωγής παραμετροποίησης ΦΠΑ σε αρχείο μπορεί να γίνει εξαγωγή σε αρχείο των χαρακτηριστικών που έχουν οριστεί στα στοιχεία των λογαριασμών.

 

Αποστολή λογιστικού σχεδίου στο myGalaxy

Στο μενού myGalaxy προστέθηκε η δυνατότητα αποστολής του λογιστικού σχεδίου, στην εταιρία που έχει ήδη αποσταλεί στο myGalaxy. Τα στοιχεία του λογιστικού σχεδίου που αποστέλλεται στο myGalaxy, θα χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία του λογιστικού σχεδίου βάσει ΕΛΠ, αλλά και στη δημιουργία εγγραφών για το κλείσιμο της οικονομικής χρήσης.

 

Λήψη νέου λογιστικού σχεδίου

Μέσω της επιλογής «Λήψη λογιστικού σχεδίου» μπορεί να γίνει εισαγωγή του λογιστικού σχεδίου που έχει προκύψει από το από την επεξεργασία του λογιστικού σχεδίου στο myGalaxy.

 

Λήψη εγγραφών κλεισίματος

Μέσω της επιλογής «Λήψη εγγραφών κλεισίματος» μπορεί να γίνει εισαγωγή του άρθρων λογιστικής που έχουν δημιουργηθεί στο myGalaxy βάσει σχετικής παραμετροποίησης. Για τη δημιουργία των εγγραφών κλεισίματος λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία του λογιστικού σχεδίου που έχει αποσταλεί στο myGalaxy μέσω της σχετικής εργασίας.

 

Λίστα Λογαριασμών Λογιστικού σχεδίου - Διαχείριση χαρακτηριστικών λογαριασμών

Στη λίστα των λογαριασμών λογιστικού παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης των χαρακτηριστικών των λογαριασμών. Συγκεκριμένα μέσω της επιλογής «Πίνακες», που εμφανίζεται με δεξί κλικ στη λίστα των λογαριασμών, μπορεί να γίνει ενημέρωση ή καθαρισμός για τους επιλεγμένους λογαριασμούς ή των λογαριασμών που βρέθηκαν για κάθε ένα από τα χαρακτηριστικά των λογαριασμών. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα αντιγραφής όλων χαρακτηριστικών που έχουν οριστεί σε επιλεγμένο λογαριασμό ή στον ανωτεροβάθμιο λογαριασμό.