Accountant - Έκδοση 3.62 - Βελτιώσεις

Εισαγωγή άρθρων Λογιστικών άρθρων από excel – Αξία ΥΦΣ

Στην εισαγωγή στοιχείων άρθρων από excel παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης και της «Αξίας ΥΦΣ» στη γραμμή των άρθρων, εφόσον έχει οριστεί η αξία στο αρχείο excel που χρησιμοποιείται για την εισαγωγή.

 

Υποβολή μηνιαίων καταστάσεων (ΜΥΦ) - Αλλαγή περιόδων σε τρίμηνα

Στη διαδικασία υποβολής μηνιαίων καταστάσεων (ΜΥΦ) οι περίοδοι υποβολής για κάθε τμήμα προτείνονται διαστήματα ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων. Συγκεκριμένα στα απλογραφικά βιβλία προτείνεται για τις ημερομηνίες από – έως "τρίμηνο". Στα διπλογραφικά βιβλία προτείνεται για τις ημερομηνίες από – έως "μήνας". Επιπλέον, δίπλα στο «Διάστημα» ο αριθμός περιόδου που θα συμπεριληφθεί στη δημιουργία του αρχείου με τα στοιχεία της ΜΥΦ.

 

Διαμόρφωση λίστας λογαριασμών εσόδων – εξόδων – φόρων & Φίλτρα

Πλέον στη λίστα των λογαριασμών εσόδων / εξόδων / Φόρων παρέχεται η δυνατότητα διαμόρφωσης. Στη διαμόρφωση είναι διαθέσιμα όλα τα πεδία των λογαριασμών.

 

Περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ - Ενέργειες

Στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ έχουν προστεθεί με δεξί κλικ οι παρακάτω ενέργειες:

  • Εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού: Μέσω της επιλογής του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού του εντύπου ΦΠΑ παρέχεται η δυνατότητα να γίνει υπολογισμός του εντύπου ΦΠΑ με τον εναλλακτικό τρόπο σε σχέση με τον τρόπο υπολογισμού που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα αν έχει ενεργοποιηθεί ο «Υπολογισμός από κινήσεις βάσει τύπου» στον τύπο του εντύπου ΦΠΑ, μέσω του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού, θα γίνει υπολογισμός του εντύπου με το σύστημα των μεταβλητών του ΦΠΑ.
  • Αναλυτική εικόνα υπολογισμού: Μέσω της επιλογής, αναλυτική εικόνα υπολογισμού, εμφανίζονται για κάθε μεταβλητή, οι λογαριασμοί που ενημερώνουν κάθε μεταβλητή, με το ποσό που προκύπτει από τις κινήσεις του λογαριασμού.

 

Τύποι εγγραφών εσόδων – εξόδων – Προσθήκη είδους κίνησης για το έντυπο Φ6

Στα στοιχεία των τύπων εγγραφών εσόδων – εξόδων έχει προστεθεί το πεδίο "Είδος παραστατικού (Φ6)". Οι εγγραφές εσόδων – εξόδων, με τύπους εγγραφών που έχουν συνδεθεί με κάποιο «είδος παραστατικού (Φ6)» λαμβάνονται υπόψη κατά την ενημέρωση του εντύπου Φ6 στο myGalaxy.

 

Στοιχεία εγγραφών – εσόδων – Προσθήκη πεδίου «Είδος κίνησης (Φ6)»

Στα στοιχεία έγγραφών εσόδων – εξόδων προστέθηκε το πεδίο «Είδος κίνησης (Φ6). Στο πεδίο αυτό προτείνεται η τιμή που έχει οριστεί στα στοιχεία του τύπου εγγραφής και μπορεί να μεταβληθεί. Το πεδίο είναι διαθέσιμο μόνο στην περίπτωση που η ιδιότητα της εταιρίας είναι «Αγρότης ειδικού καθεστώτος».

 

Κατάσταση Κερδών ζημιών – προσθήκη κριτήριου επιλογής «Ειδικής κατηγορίας»

Στην κατάσταση Κερδών Ζημιών στα κριτήρια λογαριασμών εσόδων και στα κριτήρια των λογαριασμών εξόδων προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής ειδικής κατηγορίας για την οποία θα εμφανιστούν στοιχεία.

 

Στοιχεία εταιρίας – Προσθήκη επιλογής «Αγρότης Ειδικού καθεστώτος» στην ιδιότητα εταιρία

Στα στοιχεία της εταιρίας έχει προστεθεί η τιμή «Αγρότης ειδικού καθεστώτος» στην ιδιότητα της εταιρίας.

 

Καταστάσεις Κινήσεις ανά Λογαριασμό Εσόδων/Εξόδων - Προσθήκη ταξινομήσεων

Στις καταστάσεις Εσόδων / Εξόδων και συγκεκριμένα στην κατάσταση Κινήσεις ανά λογαριασμό εσόδων και Κινήσεις ανά λογαριασμό εξόδων προστέθηκε η δυνατότητα ταξινόμησης των εγγραφών που εμφανίζονται στην κατάσταση.