Αναθεώρηση Προϋπολογισμού

Μέχρι να οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός μιας επιχείρησης, υπόκειται σε πολλές αλλαγές. Συνήθως υπάρχει η ανάγκη αποθήκευσης των αλλαγών αυτών σε διαφορετική "έκδοση" έτσι ώστε να εφαρμοσθούν διάφορα what if σενάρια αλλά και να είναι εύκολη η επαναφορά στα αρχικά δεδομένα.

Για το σκοπό αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού που προσφέρει το σύστημα: Αντιγραφή και Οριστικοποίηση προϋπολογισμού.

 

Αντιγραφή προϋπολογισμού

Αντιγράφεται όλο το σενάριο προϋπολογισμού, μαζί με τα οικονομικά του στοιχεία. Το νέο αντίγραφο θεωρείται μια νέα «έκδοση» του αρχικού σεναρίου και παραμένει συνδεδεμένο με το αρχικό σενάριο.

Τόσο στα αρχικά, όσο και στα σενάρια αντίγραφα επιτρέπονται αλλαγές μόνο στα στοιχεία προϋπολογισμού και όχι στα βασικά στοιχεία παραμετροποίησης. Μέσω της επιλογής Εκδόσεις προϋπολογισμού, εμφανίζεται ιεραρχική λίστα με όλες τις εκδόσεις του σεναρίου.

Κατά την αντιγραφή προτείνεται ο κωδικός του σεναρίου ίδιος με την προσθήκη του α/α έκδοσης (π.χ. _1 για το πρώτο, _2 για το δεύτερο κοκ).

 

Οριστικοποίηση προϋπολογισμού

Όταν πλέον η επιχείρηση καταλήξει στα ποσά του προϋπολογισμού, μπορεί να προχωρήσει στην οριστικοποίηση του αντίστοιχου σεναρίου. Η οριστικοποίηση θέτει το σενάριο ως Οριστικό και του προσδίδει αριθμό έκδοσης.

Σε οριστικοποιημένο σενάριο επιτρέπεται μόνο ο υπολογισμός πραγματικών στοιχείων.

Για τη διευκόλυνση του χρήστη, υπάρχει επιλογή για την Αναίρεση οριστικοποίησης .