e-Manpower - Έκδοση 3.01.40 - Βελτιώσεις

Ειδική Ενημέρωση Εγγραφών ΑΠΔ (Συμπληρωματική Ιουνίου 2016)

Δημιουργήθηκε νέα εργασία “Ειδική Ενημέρωση Εγγραφών ΑΠΔ (Συμπληρωματική 06/2016)” για να καλύψει την ανάγκη υποβολής Συμπληρωματικής ΑΠΔ στην περίπτωση που έχει ήδη υποβληθεί η ΑΠΔ Ιουνίου με τα παλιά ποσοστά ΙΚΑ.

Για τη δημιουργία της ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

1. Στην προς υπολογισμό περίοδο ( π.χ. Σεπτέμβριος Τακτική) τρέξτε Αναδρομικά για την περίοδο μηνός Ιούνιου που υπολογίσατε και αποδώσατε ΑΠΔ με τα παλιά ποσοστά.

Η εργασία παράγει κινήσεις στην περίοδο συγκέντρωσης με τις Αναδρομικές διαφορές εισφορών.

2. Εκτελέστε υπολογισμό Μισθοδοσίας της περιόδου που έχετε δηλώσει ως περίοδο συγκέντρωσης αναδρομικών.

3. Εκτελέστε τη νέα εργασία “Ειδική Ενημέρωση Εγγραφών ΑΠΔ (Συμπληρωματική 06/2016)” (Εργασίες Μισθοδοσίας ->Εργασίες ΑΠΔ -> Προετοιμασία ΑΠΔ -> Ενημέρωση Εγγραφών).

4. Στην οθόνη της εργασίας, επιλέξτε τη μισθολογική περίοδο που έχετε κάνει τον υπολογισμό των αναδρομικών (π.χ. Σεπτέμβριος Τακτική). Επιλέξτε τους εργαζόμενους για τους οποίους θέλετε να δημιουργηθεί η Συμπληρωματική με τα παρακάτω στοιχεία ΚΑΔ/ΚΑΕ/ΚΠΚ, στην επιλεγμένη περίοδο (Ιούνιος 2016) και πατήστε Ενημέρωση.

 

(π.χ για τους εργαζόμενους Μισθωτούς ασφαλισμένους στο ΕΤΕΑ-Μικτά.

Επαναλάβετε την εργασία επιλέγοντας τους εργαζόμενους ασφαλισμένους στο ΕΤΕΑ-ΒΑΡΕΑ, ορίζοντας ΚΑΔ: 0010 | ΚΑΕ: 000204 | ΚΠΚ: 994 )

5. Μετά το τέλος της εργασίας θα έχουν παραχθεί κινήσεις συμπληρωματικής ΑΠΔ στο μήνα Ιούνιο με τα ποσά εισφορών που έχουν υπολογιστεί ως Αναδρομικά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η εγκύκλιος του ΙΚΑ, και ταυτόχρονα θα έχει ενημερωθεί και η ΑΠΔ της περιόδου υπολογισμού ( π.χ. ο Σεπτέμβριος Τακτική).

6. Δημιουργήστε και υποβάλετε κατά τα γνωστά τη Συμπληρωματική ΑΠΔ του μηνός Ιουνίου.