Manpower v7.38 & Manpower Audit v4.38 - Βελτιώσεις

Επανυπολογισμός εισφορών Ιουνίου με διατήρηση του ίδιου πληρωτέου 

Ενσωματώθηκαν δύο νέες εργασίες η “Μεταφορά πληρωτέου σε προκαταβολή” και η “Μεταφορά Αρνητικού υπολοίπου” ώστε να καλυφθεί η ανάγκη επανυπολογισμού των εισφορών του Ιουνίου με τα νέα ποσοστά του ΙΚΑ, διατηρώντας όμως το ίδιο πληρωτέο .

 

Οδηγία επανυπολογισμού εισφορών Ιουνίου με διατήρηση του ίδιου πληρωτέου

1. Έχουν ολοκληρωθεί οι υπολογισμοί μισθοδοσίας του Ιουνίου με τα παλιά ποσοστά του ΙΚΑ και έχει προκύψει ένα Α πληρωτέο.

2. Για να διατηρηθεί το πληρωτέο ως πληροφορία εκτελέστε τη νέα εργασία “Μεταφορά πληρωτέου σε προκαταβολή.

Η εργασία αυτή δημιουργεί μια κίνηση προκαταβολής (99η προκαταβολή της περιόδου) στην τρέχουσα περίοδο και ενημερώνει τον αθροιστή προκαταβολών περιόδου.

3.Καθορίστε τα νέα ποσοστά εισφορών στα αντίστοιχα Ασφαλιστικά Ταμεία ΙΚΑ δημιουργώντας νέα ιστορική εγγραφή με ημ/νία ισχύος την 01/06/2016.

4. Εκτελέστε τη γνωστή εργασία “Ενημέρωση Μεταβολών όρων” η οποία ενημερώνει τα μισθολογικά στοιχεία της τρέχουσας περιόδου με τις αλλαγές των ποσοστών και εκτελέστε επανυπολογισμό μισθοδοσίας.

** Υπενθύμιση: Στην εφαρμογή υπάρχει διαθέσιμη η εργασία Επανυπολογισμός Εισφορών η οποία εκτελεί υπολογισμό μισθοδοσίας διατηρώντας αμετάβλητα τα ποσά Παρακρατούμενου φόρου και Ε.Ε. Αλληλεγγύης. Ακολουθήστε αυτή την εργασία αντί του Υπολογισμού Μισθοδοσίας στην περίπτωση που έχετε αποδόσει του φόρους.

Μετά τον υπολογισμό έχει προκύψει νέο πληρωτέο, μικρότερο του προηγούμενου λόγω της αύξησης των εισφορών.

( Παράδειγμα: Διαφορά Νέο πληρωτέο – Προκαταβολές περιόδου = 6,54€)

5. Απο την τρέχουσα περίοδο μηνός Ιουνίου, εκτελέστε την εργασία Μεταφορά Αρνητικού υπολοίπου η οποία θα μεταφέρει στην επόμενη περίοδο που θα επιλέξετε, το ποσό της διαφοράς (Πληρωτέου - Προκαταβολών περιόδου) ως προκαταβολή (99η προκαταβολή).

Με το τέλος της εργασίας και την εμφάνιση σχετικού μηνύματος, ανοίγει οθόνη επιλογής για να μεταβείτε στην επιθυμητή περίοδο εργασίας.

 

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας δημιουργείται σχετική κίνηση προκαταβολής με το ποσό της διαφοράς .

 

Σημείωση : Στην περίπτωση που έχετε εκτελέσει υπολογισμούς στον Ιούλιο, αυτοί θα πρέπει να επαναληφθούν ώστε να ληφθεί υπόψη και αυτή η προκαταβολή.