Accountant μισθοδοσία - Έκδοση 3.01.30 Βελτιώσεις

Επανυπολογισμός Ασφαλιστικών Εισφορών

Ενσωματώθηκε νέα εργασία “Επανυπολογισμός Ασφαλιστικών Εισφορών” η οποία έρχεται να καλύψει την ανάγκη επανυπολογισμού των εισφορών του Ιουνίου με τα νέα ποσοστά του ΙΚΑ, διατηρώντας όμως αμετάβλητα κάποια αποτελέσματα (Παρακρατηθέντα Φόρο, Ε.Ε. Αλληλεγγύης, Πληρωτέο) .

Η εργασία αυτή δίνει τη δυνατότητα να επιλεγούν για επανυπολογισμό:

  • Όλοι οι τύποι των μισθολογικών περιόδων του τρέχοντος μήνα. Πολύ σημαντικό γιατί συμπεριλαμβάνονται και οι 3ψήφιοι τύποι περιόδων που δημιουργούνται κατά τις αποχωρήσεις των εργαζομένων, οπότε αποφεύγονται οι επανυπολογισμοί με ακυρώσεις αποχωρήσεων και επανάληψη εργασιών αποχώρησης
  • Όλες οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης που ενημερώνουν ΑΠΔ

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα να επανυπολογιστεί και ο φόρος, διαφορετικά παραμένει ο ίδιος του αρχικού υπολογισμού, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το ζητούμενο .

Η εργασία μετατρέπει το πληρωτέο ποσό του αρχικού υπολογισμού σε Τακτική προκαταβολή. Επανυπολογίζονται οι εισφορές βάσει των κριτηρίων επιλογής που έχουν γίνει παραπάνω και το τυχόν νέο αρνητικό πληρωτέο που προκύπτει λόγω της αύξησης των εισφορών, ενημερώνει την κράτηση 9191 Εξίσωση αρνητικού πληρωτέου τρέχουσας περιόδου.

Κατά την Οριστικοποίηση της μισθολογικής περιόδου έχετε επιλεγμένο το πεδίο “Μεταφορά ποσών από Εξισώσεις / Στρογγυλοποιήσεις” ώστε να μεταφερθούν τα ποσά της κράτησης 9191 στην επόμενη περίοδο και στην κράτηση 9192 Αρνητικό πληρωτέο προηγούμενης περιόδου προκειμένου να συμψηφιστεί.

Σημείωση: Στην περίπτωση που έχετε υπολογίσει την επόμενη περίοδο (π.χ. Ιούλιος Τακτική) θα πρέπει να επαναλάβετε τον υπολογισμό ώστε να ληφθεί υπόψη και το ποσό της κράτησης 9192 .