Eurofasma - Manager Next - Έκδοση 5.2.0 Βελτιώσεις

Νέο πεδίο στις φόρμες παραστατικών εκτύπωσης Αξιογράφων και Πινακίων Αξιογράφων

Παραμετροποίηση Εταιρίας Φόρμες Παραστατικών

Στις φόρμες παραστατικών πινακίων αξιογράφων και αξιογράφων, που θα χρησιμοποιήσετε για την εκτύπωσή τους, ενσωματώθηκαν μια σειρά από πεδία σχετικά με το επάγγελμα των συναλλασσομένων .

Συγκεκριμένα

Στα αξιόγραφα :

  • Επάγγελμα εκδότη
  • Επάγγελμα εκχωρητή
  • Επάγγελμα παραλήπτη
  • Επάγγελμα τελικού κατόχου

Στα πινάκια αξιογράφων :

  • Επάγγελμα εκδότη
  • Επάγγελμα εκχωρητή

formesAxiografon.JPG

Υποβολή φορολογικών στοιχείων στα Στοιχεία Πελάτη/Προμηθευτή

Κινήσεις ->Πωλήσεις ή Αγορές-> Παραστατικά Πωλήσεων ή Παραστατικά Αγορών

Στη σελίδα “Στοιχεία Πελάτη”/ “Στοιχεία Προμηθευτή” ενσωματώθηκε σε αυτή την έκδοση το πεδίο “Υποβολή Φορολογ. στοιχείων”, η τιμή του οποίου (Συμμετέχει ως υπόχρεος, Συμμετέχει ως μη υπόχρεος, Δεν Συμμετέχει) τίθεται εξ ορισμού από την εφαρμογή και δεν επιδέχεται αλλαγή από το χρήστη .

 

Κατάσταση Ενηλικίωση Υπολοίπων Πελατών

Εκτυπώσεις Λογαριασμών Πελατών ->Πληροφοριακές-> Κατάσταση Ενηλικίωσης Υπολοίπων Πελατών

Στην “Κατάσταση Ενηλικίωση Υπολοίπων Πελατών” προστέθηκε το πεδίο “Να μη ληφθούν υπόψη τα παραστατικά μετρητοίς σε μη αντιστοιχιζόμενους πελάτες .

Έστω για παράδειγμα ο πελάτης οφείλει από πώληση με πίστωση, στις 10/02/2016, 1000€. Στις 15/02/2016 καταχωρίζεται κίνηση είσπραξης στο όνομά του, αξίας 200€, ενώ στις 20/02/2016 τιμολόγιο πώλησης μετρητοίς συνολικής αξίας 300€.

Αν ζητήσετε την εκτύπωση ενηλικίωσης υπολοίπων (15/03/2006) του πελάτη, με τσεκ στο νέο πεδίο, η εφαρμογή θα εμφανίσει ως οφειλή, (που πρόκειται να εισπραχθεί), το ποσό των 800€, (υπόλοιπο παλαιότερο των 30 ημερών), αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχει συμπεριληφθεί το ποσό των 300€ που αντιστοιχεί στην κίνηση πληρωμής τοις μετρητοίς (στις 20/02/2016) .

Διαφορετικά, αν το πεδίο “Να μη ληφθούν υπόψη τα παραστατικά μετρητοίς” δεν λάβει ένδειξη, θα εμφανίσει τα 300€ στο χρονικό διάστημα 0-30 ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα 500€ σε διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών .

EnilikiosiYpoloipon.JPG

Προσθήκη του πεδίου “Βοηθητικό κλειδί” στη μαζική μεταβολή ειδών

Αρχεία ->Αποθήκη-> Μαζική Μεταβολή Αποθήκης

Στα πεδία της οθόνης “Μαζική μεταβολή - Αποθήκης” προστέθηκε το πεδίο “Βοηθητικό κλειδί” για το σκοπό της αλλαγής του μαζικού κλειδιού σε πολλά είδη ταυτόχρονα.

Η εμφάνιση του πεδίου γίνεται εφόσον στις “Παραμέτρους Αποθήκης” (Γενικές Παράμετροι) δεν έχει λάβει ένδειξη το πεδίο “Έλεγχος Μοναδικότητας Βοηθητικού Κλειδιού” .

parametroiApothikis.JPG

Προσθήκη υπολοίπου πελάτη στις Εκκρεμείς παραγγελίες

Αρχεία ->Λογαριασμοί-> Πελάτες

Στην προβολή των εκκρεμών παραγγελιών προστέθηκαν τα παρακάτω πεδία, με σκοπό την προβολή του υπό διαμόρφωση υπολοίπου του πελάτη :

  • Υπόλοιπο Πελάτη
  • Νέο υπόλοιπο

Επιλογή παρτίδων που κινήθηκαν στο υποκατάστημα

Κινήσεις -> Πωλήσεις-> Παραστατικά

Αν στις παραμέτρους εταιρίας δηλώσετε Εμφάνιση μόνο παρτίδων με υπόλοιπο στην αποθήκη κατά τις εξαγωγές τότε κατά την καταχώριση παραστατικών πώλησης διαθέσιμες θα είναι μόνο οι παρτίδες με υπόλοιπο στο υποκατάστημα και στην αποθήκη που εκδίδει το παραστατικό .

parametroiPartidon.JPG