Manager/Eurofasma Next - Έκδοση 7.9.0 |Βελτιώσεις

Ημερομηνία διακίνησης σε πωλήσεις και αγορές

Προστέθηκε τo πεδίο Ημ/νία διακίνησης” στη σελίδα “Γενικά της φόρμας καταχώρισης παραστατικού πώλησης και στη σελίδα “Λοιπά Στοιχεία Παραστατικού για αγορά, ώστε να συμπληρώνεται όπως προβλέπει η έκδοση 1.0.7 myData, “Προσθήκη πεδίων για την Διαχείριση στοιχείων διακίνησης”.

A screenshot of a computerDescription automatically generated

A screenshot of a computerDescription automatically generated

Ειδικότερα, για τη λίστα εγγραφών παραστατικών πωλήσεων παρέχεται η δυνατότητα να ενημερωθεί το πεδίο μαζικά με το πλήκτρο “Ενημέρωση Ημερομηνίας διακίνησης”

Το πλήκτρο είναι ενεργό για τις εγγραφές σταδίου Δελτίο αποστολής & Τιμολόγιο”.

σημείωση ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η “Ημερομηνία διακίνησης” προστέθηκε και στα “παραστατικά αποθήκης” με σκοπό την κάλυψη μελλοντικής χρήσης.

A screenshot of a computerDescription automatically generated

 

Online Υποβολή Ακυρωτικού

Κατά την ακύρωση  παραστατικών, των οποίων ο “τύπος” τους έχει ενεργή την παράμετρο “eBooks Online(Πίνακας “41” Τύποι Παραστατικών Πωλήσεων & “31” Τύποι Παραστατικών Αγορών από Γενική Παραμετροποίηση | Γενικοί Πίνακες), εκτελείται ταυτόχρονα και η ακύρωση του απεσταλμένου στην πλατφόρμα των eBooks. 

Για να  επιστραφεί από την ΑΑΔΕ το “Mark” της ακύρωσης στο πεδίο CANCEL MARK θα χρειαστεί:

  • είτε να εκτελέσετε την εργασία Ενημέρωση παραστατικών (από το μενού Ηλεκτρονικά βιβλία)
  • είτε μεμονωμένα ανά εγγραφή επιλέγοντας το πλήκτρο “Κατάσταση Υποβολής Ηλεκτρονικών Βιβλίων”   και πατώντας “OK”.

A screenshot of a computerDescription automatically generated

 

Δυνατότητα διαβίβασης των ακυρωμένων υπάρχει φυσικά και για τα παραστατικά που ΔΕΝ υποβάλλονται “Online”, μέσω της εργασίας Εξαγωγή παραστατικών. Για τη συμμετοχή των ακυρωμένων προϋπόθεση αποτελεί η επιλογή του κριτηρίου :