Galaxy Mobile SFA - Έκδοση 2.36q | Νέα λειτουργικότητα

Νέα λειτουργικότητα

Αυτόματη είσπραξη


Η λειτουργικότητα της αυτόματης είσπραξης μιας εμπορικής συναλλαγής είναι πλέον διαθέσιμη και στο SFAκαι ενεργοποιείται υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες οι οποίες πρέπει να πληρούνται και στο GalaxyERP.

 

Ας δούμε πώς ενεργοποιείται η δυνατότητα αυτόματης είσπραξης σε μια εγγραφή πώλησης

  • Δηλώστε τον “Τύπο” του οικονομικού  παραστατικού - που θα δημιουργηθεί με την καταχώριση του παραστατικού και θα χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη είσπραξη -, στο πεδίο “Προκαταβολή/είσπραξη” της σελίδας “Λοιπά” του τύπου παραστατικού της εμπορικής συναλλαγής.  

  • Παραμετροποιήστε κατάλληλα τον τρόπο πληρωμής που θα χρησιμοποιηθεί στην εμπορική συναλλαγή. Επιλέξτε στο πεδίο “Συμφωνία” των “Όρων πληρωμής” την ενδεδειγμένη συμφωνία – είσπραξη με άμεσο τρόπο.

 

  • Η επιλογή αυτή σημαίνει ότι, στον ορισμό της “Συμφωνίας πληρωμής” έχετε καταχωρίσει μία γραμμή, με μηδέν (0) ημέρες εξόφλησης και χρηματικό λογαριασμό "τύπου" μετρητών ή επιταγής.

 

Στο SyncSetupportal ΔΕΝ απαιτείται καμία επιπλέον παραμετροποίηση για την ενεργοποίηση της δυνατότητας της αυτόματης είσπραξης.
 
Αντιθέτως, για να διευκολυνθεί η παραμετροποίηση, στη λίστα με τους επιλεγμένους για χρήση στο SFA τύπους εμπορικού παραστατικού, εμφανίζονται και οι τυχόν συνδεόμενοι τύποι οικονομικού παραστατικού, ως ένδειξη ύπαρξης ενεργής παραμετροποίησης για ενεργοποίηση αυτόματης είσπραξης με χρήση του υποδεικνυόμενου τύπου εμπορικού παραστατικού. 
 
Για παράδειγμα:
 

Μια τέτοια ένδειξη, εκτός της πληροφόρησης που παρέχει, επισημαίνει ταυτόχρονα πως αν, σε μια συσκευή, παραμετροποιήσετε τη χρήση ενός συγκεκριμένου τύπου παραστατικού (για παράδειγμα, ΔΑΤΜ), για τον οποίο φαίνεται πως έχετε ενεργοποιήσει την αυτόματη είσπραξη στο Galaxybackoffice, θα πρέπει, για τη συσκευή αυτή, να παραμετροποιήσετε ταυτόχρονα τη χρήση και του συνδεόμενου τύπου οικονομικού παραστατικού (για παράδειγμα, ΕΙΣ-0001).

 

Οι χρηματικοί λογαριασμοί που σχετίζονται με τρόπους πληρωμής άμεσης εξόφλησης θα χρειαστεί να παραμετροποιηθούν ανάλογα για να είναι διαθέσιμοι στη συσκευή αυτή.

Για παράδειγμα:

Στο SFA, κατά την πραγματοποίηση μιας εμπορικής συναλλαγής, της οποίας ο τύπος παραστατικού είναι ο “ΔΑΤΜ”,

και ο τρόπος πληρωμής “άμεση εξόφληση”,

τότε, κατά την οριστικοποίηση του παραστατικού, η εφαρμογή διαπιστώνει ότι πληρούνται οι συνθήκες αυτόματης δημιουργίας είσπραξης και, πριν την αποστολή του εμπορικού παραστατικού στο “GalaxyERP”, δημιουργεί αυτόματα τη σχετική είσπραξη, εμφανίζοντάς την στην οθόνη σας με όλα τα σχετικά στοιχεία συμπληρωμένα κατάλληλα.

Tο μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προχωρήσετε στην αποθήκευσή της.

 

 

Κατόπιν αυτού, επιστρέφει στην αρχική οθόνη της εμπορικής συναλλαγής, όπου ολοκληρώνεται η οριστικοποίησή της, ενώ αποστέλλει στο “GalaxyERP” τα στοιχεία αυτής μαζί με τα στοιχεία της συνδεόμενης είσπραξης.

Φυσικά, δεν απαιτείται (αλλά και δεν είναι εφικτή) η αποστολή της είσπραξης από το χρήστη μέσω της διαδικασίας που αποστέλλονται οι υπόλοιπες, αυτόνομες, εισπράξεις.

 

Από τη φόρμα του εμπορικού παραστατικού, μπορείτε να μεταβείτε στη φόρμα της συνδεόμενης είσπραξης για να την εκτυπώσετε :

 

Κατά την καταχώριση αυτής της εμπορικής συναλλαγής στο “Galaxy ERP”, τα δύο παραστατικά (εμπορικό και οικονομικό) εισάγονται απευθείας, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνται όλες οι σχετικές ενημερώσεις και συνδέσεις (π.χ. στη διαχείριση πληρωμών, το εμπορικό παραστατικό συνδέεται απευθείας με την είσπραξή του).

 

Φόρμες παραστατικών


Η νέα λειτουργικότητα σε επίπεδο εκτυπώσεων (layouts) δίνει την δυνατότητα να υπάρχει πλήρης παραμετροποίηση των φορμών εκτύπωσης. Η παραμετροποίηση αυτή επιτρέπει τη μεταβολή ή προσθήκη σταθερών ή μεταβλητών που χρησιμοποιούνται σε κάθε περιοχή της φόρμας εκτύπωσης (header, detail, footer).

Για την υποστήριξη αυτής της λειτουργικότητας έχει γίνει μία σημαντική μεταβολή στη δομή
των αρχείων που συμμετέχουν, με την προσθήκη νέων models, καθώς επίσης και την ενημέρωση του τρόπου που ορίζονται οι μεταβλητές μέσα στο layouts.xmlόπου περιέχει τις φόρμες εκτύπωσης που έχουν δηλωθεί.